Protesti protiv korupcije i vlade u bugarskoj prestonici

U Bugarskoj su nastavljeni protesti protiv korupcije, vlade i državnog tužioca i tom prilikom uhapšeno je šest osoba, jer su navodno nosili zabranjene predmete.

Svijet 10.09.2020 | 19:01
Protesti protiv korupcije i vlade u bugarskoj prestonici

Protesti se u bugarskoj prestonici održavaju već 64 dana, a učesnici su počeli da se od jutra okupljaju na glavnom trgu u nešto većem broju nego inače, prenosi BTA.

Brojni policajci su raspoređeni oko zgrada parlamenta, vlade i predsedništva, a kako je navedeno, policija je tokom pretrage kraja pronašla metalne cevi, torbe pune kamenja i staklenih flaša, drvene šipke, dva noža, praćku i posudu od pet litara neidentifikovane tečnosti jakog mirisa.

Današnji protest nastavak je "Velikog nacionalnog buđenja" održanog 2. septembra, kada je hiljade demonstranata marširalo ulicama tražeći ostavku vlade Bojka Borisova i glavnog državnog tužioca Ivana Geševa.

Predsednik Bugarske Rumen Radev napisao je na svom Fejsbuku da protesti pripadaju svim ljudima na ulici i ljudima koji nisu "krijumčari ili mafijaši" i "koji hoće da povrate kontrolu u svojoj državi".

 

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

PRAVDA

10.09.2020 17:06

Dole svi diktatori! Narod se budi i to se uveliko osjeća!? Bugarska,Bjelorusija,Crna Gora...tik,tak...

ODGOVORITE
Name

Postenje

10.09.2020 19:45

Kod nas je sve kao iz snova.....za nepovjerovati...

Name

Svr

10.09.2020 17:56

Placeni huligani.

ODGOVORITE
Name

Re

10.09.2020 20:30

Svi ste vi placeni, placaju vam za vase glasove. Ko hoce jos, ko jos nije.