Dabl-dabl Jokića, ali nije bilo dovoljno za pobjedu

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Klipersa 96:85 u četvrtom meču polufinala Zapada.

Košarka 10.09.2020 | 07:16
Dabl-dabl Jokića, ali nije bilo dovoljno za pobjedu

Izabranici Majka Melouna sada gube sa 3-1 u seriji i nalaze se pred eliminacijom iz plej-ofa.

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl, međutim to nije bilo dovoljno jer osim Portera, koji je pogađao u prvom poluvremenu, niko više nije bio raspoložen.

Centar iz Sombora utakmicu je na kraju završio sa 26 poena, 11 skokova i šest asistencija. Njega su pratili Marej sa 18 poena (6/14) i sedam asistencija, Porter je ubacio 15, a Heris 10.

Sjajnu utakmicu za Kliperse odigrao je Kavaj Lenard (30 poena, 10 skokova i devet asistencija). Herel je ubacio 15, Vilijams 12, Moris 11, a Zubac i Džordž 10.

Ekipa iz Kolorada očajno je otvorila utakmicu, a to se može pripisati i sjajnoj odbrani LA Klipersa. U prvoj četvrtini jedino su Jokić i Porter junior pogađali iz igre, te je tim Doka Riversa ima0 zasluženih +14, 12:26.

Ni početak druge deonice nije obećavao, u jednom trenutku razlika je bila i +18 u korist Klipersa, međutim treći faul Džordža, kao i sjajni Porter junior doprineli su da razlika bude smanjena.

U završnici poluvremena Denver je imao šansu da potpuno uhvati priključak, međutim nisu uspeli i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa +8 za ekipu iz El Eja – 40:48.

Početkom treće četvrtine Nagetsi su napravili seriju 8:0 (48:48) i činilo se da ćemo do kraja gledati neizvestan meč. Međutim, ponovo je odbrana Klipersa presudila.

Zategli su je, pritom su pogađali otvorene šuteve i brzo su vratili dvocifrenu prednost. Nagetsi jednostavno nisu mogli da prate ritam, ali su nekako uspjeli da pred 4/4 imaju "samo" -10. 63:73.

U posljednjoj četvrtini razigrao se Pol Džordž koji nije igrao mnogo jer je brzo ušao u problem sa ličnim greškama. Popularni Pi Dži pogodio je dve uzastopne trojke i prednost Klipersa bila je brzo +19.

Do kraja meča ekipa Doka Riversa održavala je prednost i na kraju je došla do rutinske pobede.

(B92 Foto: Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar