Saša Drašković osvojio zlato u bodybuildingu

Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu, koje je održano u Rumuniji.

Ostali sportovi 08.09.2020 | 13:33
Saša Drašković osvojio zlato u bodybuildingu

Selekcija BiH je sa 3 takmičara, Sašom Draškovićem, Ivanom Vučković, Lejlom Šećić i selektorom Mirsadom Terzom, osvojila dvije zlatne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu su osvojili Saša Drašković u kategoriji bodybuilding preko 100 kilograma i Lejla Šečić u kategoriji bikini fitness preko 167 centimetara. Ivana Vučković je bila bronzana u kategoriji body fitness u otvorenoj konkurenciji.

"Naš rezultat je ustvari i pokazatelj da je bodybuilding scena u BiH, iako malobrojna, ipak na veoma visokom nivou. Naši takmičari redovno ostvaruju rezultate na balkanskim prvenstvima, a ovaj zadnji, stopostotni učinak, dovoljno govori u korist kvalitete nastupa. Naša dva takmičara, Sašu i Lejlu, očekuje još nastup i na Evropskom prvenstvu koje je na programu za dva vikenda u Španiji, a i državno prvenstvo u Kaknju koje prethodi, održava se naredni vikend.

Ovom prilikom bih i pohvalio rad Saveza koji je, u ovim teškim uvjetima organizirao i djelomično sufinansirao odlazak našeg tima i Elit Nutrition, koji je izašao u susret našim takmčarima i obezbijedio jednoobraznu odjeću i opremu", izjavio je selektor Mirsad Terzo, saopšteno je iz Bodybuilding i fitness saveza BiH.

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

atleticar

08.09.2020 12:01

Svaka cast za ovakve rezultate i respekt!

ODGOVORITE
Name

samo ja

08.09.2020 13:12

Bravo ???

ODGOVORITE