Tadićeva pozvana pred komisiju PSBiH 14. septembra

Svjedočenje Tadićeve planirano je 14. septembra u 13.00 časova, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Bosna i Hercegovina 03.09.2020 | 17:01
Tadićeva pozvana pred komisiju PSBiH 14. septembra

- Privremena istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH danas je, nakon višečasovnog saslušanja sudije Vrhovnog suda Federacije BiH /FBiH/ i člana Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ Gorana Nezirovića, pozvala glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da pred Кomisijom svjedoči 14. septembra.

Svjedočenje Tadićeve planirano je za 13.00 časova, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Ova komisija pozvala je i glavnog tužioca Кancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a Alenu Кurspahić Nadarević i zamjenika glavnog disciplinskog tužioca Mirzu Omerovića na svjedočenje pred Кomisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen.

Privremena istražna komisija pozvala je strukovna udruženja novinara - Društvo novinara BiH, Udruženje novinara Republike Srpske i Udruženje "BH novinari" da odrede predstavnike koji će se pojaviti na svjedočenju pred Кomisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen, a o temi izazova sa kojim se novinari suočavaju pri istraživanju korupcije i organizovanog kriminala, kao i sugestija za poboljšanje zakonskog okvira s ciljem saniranja tih problema.

(Srna) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nakarad

03.09.2020 15:14

Koliko ova nosi zla na savjesti....

ODGOVORITE
Name

re

03.09.2020 17:20

Ova u Titino vrijeme ne bi mogla ni na centrali raditi... dokle smo dogurali...

Name

Re

03.09.2020 20:08

NOVOMATIC SVIMA PLAĆA,NEMA BRIGE.

Name

Goca

03.09.2020 15:31

Mogu doci a za ostalo..moze te se slikat

ODGOVORITE
Name

re Goca

03.09.2020 15:56

Doći će,doći će.Milom ili silom.Ati ćeš se vrlo brzo slikati na Naklu.

Name

Alo ...

03.09.2020 15:42

Pa dokle više , kakvo svjedočenje , dokle više svjedočenje ima li ikad ikakve odgovornosti , sve propalo , sve uništeno , a vi se pozivate na neko svjedočenje . E po ovome se vidi da , ne da smo dotakli dno , nego smo ispod dna .

ODGOVORITE
Name

Re

03.09.2020 16:58

Propali smo zato sto je vecina takva kao ti, odnosno nema pojma kako im funkcionise drzava, ko je za sta odgovoran, ko koga postavlja i smjenjuje. Bruka je da 90 posto ljudi se uopste ne interesuje kako koje institucije funkcionisu i sto o Ustavu i zakonima znaju iz interpretacija pokvarenih politicara i kupljen8h novinara. Citajte malo zakone sopstvene drzave, tuzioce i sudije na odgovornost mogu pozvati samo clanovi Visokg sudskog i tuzilackog savjeta, na cijem je celu potkovani Tegeltija znaci nista od toga, bas zbog toga je i osnovana ova komisija kao vid odredjenog pritiska i nadzora da doticni ne misle da su bas sasvim nedodirljivi i da nikom nikada ne moraju poloziti racun za sopstveni nerad, kao i da se gradjanima priblizi problem pravosudja i da se odrede neuralgicne tacke koje ce sluziti za promjenu zakona jednom kad se obezbijedi politicka volja.

Name

Za re

03.09.2020 17:50

A ti si taj advokat od dotične , zato nam i jest ovakvo stanje , što nam je 90 % advokata takvih kao što si ti .