DPS: Nadležni da zaštite red i mir u Crnoj Gori

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je nadležne organe da, u skladu sa svojim ustavnim dužnostima, zaštite, red i mir u Crnoj Gori.

Region 01.09.2020 | 00:20
DPS: Nadležni da zaštite red i mir u Crnoj Gori

Portparol DPS-a Miloš Nikolić je, povodom napada na pripadnike bošnjačko - muslimanskog stanovništva i njovu imovinu u Pljevljima, rekao da će svaku posljedicu koju “ti huligani budu proizveli, direktno tražiti krivca u redovima njihovih političkih lidera”.

“U nekoliko navrata upadali su u opštinske stranačke prostorije DPS, uništavali imovinu”, kazao je Nikolić.  

On je rekao da će o svim incidentima obavijestiti Posmatračku misiju OEBS-a i druge međunarodne partnere.  

“Pristalice opozicije, pretežno koalicije stranaka okupljene oko Demokratskog fronta, organizovali su u više crnogorskih gradova okupljanja kojima se na agresivan način, provociraju građani, čak i novinari”, kazao je Nikolić.  

Prema njegovim riječima, uzvikivanjem nacionalističkih parola, vrijeđanjem crnogorskih institucija, provociranjem policijskih funkcionera, korišćenjem stranih zastava, blokadom ulica pokušava se ugroziti građanski mir u Crnoj Gori i isprovocirati građane drugačijeg političkog opredjeljenja.  

On je poručio da DPS poštuje demokratsku volju građana.  

“Ali divljaštvo, huliganstvo i nasrtanje na imovinu političkih neistomišljenika i pripadnika druge vjere i blokiranje ulica i gradova ne mogu da prođu u građanskoj Crnoj Gori, dok mi vršimo vlast”, zaključio je Nikolić.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nikad dosta

01.09.2020 01:11

Pobjedili smo i sad mozemo raditi sta hocemo, glupost. Dolazimo da smo bolji i zato smo pobjedili a ne da odmah izazivalo druge i da se predstavimo kao gora opcija od predhodne!!

ODGOVORITE
Name

Dzoo

01.09.2020 04:12

Ove stvari ce razvaliti def i njegove normalne ljude .Abaz nece ovo gledati!

ODGOVORITE
Name

POČELO JE

01.09.2020 04:17

Završavanje crne gore!

ODGOVORITE
Name

Real

01.09.2020 04:51

Imas li ogledalo?

ODGOVORITE
Name

Junačino?

01.09.2020 05:24

A đe su vaše pristalice da zaštite tu imovinu? Đe nestate obezbjeđenje s ulaza u budvansku zgradu opštine? Đe ba nesto Milo????

ODGOVORITE
Name

Заборавили

01.09.2020 05:26

Кад су они малтретирали оне који ниду њихови.

ODGOVORITE
Name

Ole

01.09.2020 07:41

Pojedinačne slučajeve ne treba prikazivati kao opšte ponašanje opozicionih pobedničkih stranaka. Dps samo traži način da ukalja veličanstvenu izbornu pobjedu. Ruku na srce milovci su zaradili puno više revanšizma koga nadam se neće biti. Sa srećom vam sloboda braćo Crnogorci.

ODGOVORITE
Name

Radovan

01.09.2020 09:56

Kako znate da lopov Milo to ne radi.

ODGOVORITE