Mladiću iz Brčkog potrebna pomoć humanih ljudi

Mladiću iz Brčkog Žikici Radovanoviću potrebna je pomoć humanih ljudi. Godinama boluje od bubrežne insuficijencije,jedno od najtežih bolesti bubrega. Trenutno ide na dijalizu,a riješenje za njegovu bolest je transplatacija bubrega.

Republika Srpska 31.08.2020 | 15:46
Mladiću iz Brčkog potrebna pomoć humanih ljudi

Akciju prikupljanja novčanih sredstava pokrenula je Fondacija “Ruka prijateljstva” iz Bijeljine,a za Žikicino izliječenje potrebno je još 130 hiljada maraka.

Mladog Žikicu Radovanovića iz Brčkog bolest je natjerala da potraži pomoć dobrih ljudi. Obratio se Fondaciji “Ruka prijateljstva” iz Bijeljine, jer nema porodicu, posao, ni osnovna primanja da bi mogao sam otići na liječenje. Bolest je došla tiho i podmuklo,zbog akutnog otkazivanja bubrega smješten je na bolničko liječenje i ljekari su došli do jednog jedinog riješenje, a to je transplatacija bubrega.

“Bio sam mjesec dana u bolnici u Brčkom, zatim su me poslali u Beograd gdje sam proveo izvjestan period. Tu su ustanovili da moram na dijalizu, jer su mi bubrezi otkazali. Ja imam donora bubrega i to mogu uraditi u Zagrebu ili Istanbulu. Trebam na dodatne pretrage, čekam da to uradim jer je virus korona uticao na tok mog liječenja. Ali su mi potrebna i novčana sredstva da bi se ta transplatacija bubrega obavila”, kaže Žikica Radovanović

Ipak, Žikica ne može otići na liječenje dok ne prikupi određena novčana sredstva za transplataciju bubrega. Iz Fondacije “Ruka prijateljstva” napominju da su do sada prikupili oko dvadeset hiljada maraka koja su već usmjerena na račun oboljelog.

“Novčana sredstva koja su neophodna iznose između 120.000 i 135.000 konvertibilnih maraka. Sva sredstva koja će biti prikupljena u narednom vremenskom periodu,a nadamo se da taj period neće biti dug, biće prebačena sa računa Fondacije “Ruka prijateljstva” na račun Žikice Radovanovića.

Sva sredstva će biti usmjerena za transplataciju bubrega i postoperativnog toka. Sredstva koja naši donatori mogu uputiti u ovu svrhu su sredstva koja mogu biti u vidu donacija u naše humanitarne kutije koje su postavljene na benzinskim stanicama i trgovinskim radnjama u Bijeljini, Brčkom, Orašju i širom Republike Srpske. Otvoreni su i žiro račun i devizni račun,a uskoro  će biti otvoren humanitarni broj na koji ćete pozivom moći donirati određena sredstva”, kaže portparol Fondacije “Ruka prijateljstva” iz Bijeljine Dalibor Stokić

Pomoć dobrih ljudi koji imaju sluha za zdravstveni problem ovog mladog čovjeka će dobro doći da se u što kraćem vremenskom periodu on pošalje na operaciju.

“Ovim putem želim da pozovem sve građane gradova Bijeljine i Brčkog,da izađu u susret što se tiče humanih kutija i što se tiče ličnih donacija. Molim sve privredne subjekte da pomognu njegovo liječenje. Žikica je jako dobar čovjek,nema nijednog roditelja i želimo da mu pomognemo da uspije da se izliječi i ostvari kroz porodicu u budućnosti”, ističe predsjednik Fondacije “Ruka prijateljstva” iz Bijeljine Darko Jakšić

Bubreg čeka Žikicu koji ima samo jednu želju ,a to je da ozdravi. Zahvaljuje se svim ljudima koji su do sada pomogli i nada se da će prikupiti ostatak novca,izliječiti se i živjeti zdrav život,a tešku bolest ostaviti iza sebe.

Broj telefona za pomoć: 065/244-634

Broj žiro računa u Adiko banci: 5520001912749465

Broj deviznog računa u Adiko banci:
IBAN : BA395520001912751696

BN TV 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borac

31.08.2020 14:22

Prodat ce Dodik jednu od letilica i pomoci ce mu.ili Biserka jednog od A8 ima ih vise.e moj glupi narode.skupljamo po markicu za bolesnu djecu a vlast se bahati.

ODGOVORITE
Name

joj

31.08.2020 16:28

Pomoci treba ali i moramo drugacije misliti mi niti imamo organa niti znamo presadjivati i samo se hvalimo kako idemo na posao i nista neradimo adiplome nisu vrijedne papira.BiH bi morala imati jedan centar sa vrhunskim stucnjacima za presadjivanje i bolnice bi morali znati da pripreme organe za transplataciju ali kod nas nevjeruje niko nikome kada je pacijent mrtav i siguran sam dabi bilo namjestanja.Bolje je onda bilo kako da je doslo do smrti baciti pod zemlju crvima nego pomoci drugom a gdeje Milin helikopter u kom selu on slavi i uziva? jer organi moraju brzo do pacijenta. Baalkan je Balkan i znas koleega! Ja cu svoj doprinus sutra odraditi sve najbole.

ODGOVORITE
Name

Gaco

31.08.2020 18:21

Ova prica mladog momka me je dirnula u srce.bolestan nezaposlen nema roditelje.moj narode ujedinimose da svi koliko ko moze skupimo novac za lijecenje ovoga hrabrog momka.dobro se dobrim vraca.od srca mu zelim brz oporavak .da bi se lijecio treba da budemo humani sto brze to bolje.da spasimo zivot.

Name

koskica

31.08.2020 17:47

Ako ima donora nije mi jasno zašto u Beogradu ne može uraditi transplataciju

ODGOVORITE