Četvorica srpskih mladića napadnuta u Vukovaru

Četvorica mladih Srba napadnuta su juče naveče oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organiziranih napada na građane srpske nacionalnosti.

Region 27.08.2020 | 23:54
Četvorica srpskih mladića napadnuta u Vukovaru

Na video-snimku napada koju su dobile Novosti vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća grupa mladića.

Dok spomenute osobe ulaze u automobil, mladići iz grupe im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju stražnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra.

Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na zadnjem sjedištu, sve dok automobil ne uspije otići.

To je već treći napad u tri dana u Vukovaru, kako je novinarima danas rekao Pupovac. Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr, dogodio se u ponedjeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara koji im je uspio pobjeći.

"Izašao sam da kupim cigarete na trafici kada sam prepoznao jednog pripadnika vukovarskih Bad blue boysa koji me je počeo prozivati. Kada sam ga pitao dokle će me proganjati, iz jednog auta su izašla dva-tri momka s teleskopima, ali su svi ubrzo ušli u auto i otišli.

Napadali su me već pet-šest puta. Jednom su me presreli kada sam s trudnom suprugom izlazio iz policijske stanice nakon što smo vadili dokumente. Rekli su mi da slobodno dođem, da se ne moram bojati, ali sam znao da će mi pratiti automobil pa sam se vratio u policiju gdje su mi rekli da ne mogu ništa učiniti ako se nešto konkretno ne desi. Zato ovaj napad nisam ni prijavio", rekao je za Srbi.hr napadnuti mladić.

Drugi napad dogodio se sljedeće večeri kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka te ih udarile u glavu i tijelo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

"Stajao sam ispred zgrade sa susjedom, inače porodičnim čovjekom koji nema nikakve veze s navijačkim načinom života, kada smo ugledali četiri mladića kako nam prilaze. Nismo reagovali jer nismo primijetili da imaju namjere da nas napadnu. Nakon što smo vidjeli da će nas udariti, krenuli smo da im pobjegnemo, a oni su vikali za nama, jedan me je oslovio prezimenom, dok su nam ostali vikali da smo Delije.

Napadača koji mi je povikao prezime prepoznajem kao pripadnika lokalne Torcide", rekao je jedan od napadnutih Vukovaraca.

Iz policije su objavili kako su priveli 27-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima javnog reda i mira.

Iz PU vukovarsko-srijemske jutros su obavijestili o sinoćnjem napadu na mlade Srbe, no nisu bili navedeni ni motiv ni nacionalnost aktera, dok su poslijepodne rekli kako je istraga u toku te da su privedene dvije osobe.

(Index.hr)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Doboj

28.08.2020 00:04

Djeco draga, uvedite se u pamet..ako su ocevi naivno nasjeli propagandi nacionalistickih idiota, a sad se vidi da su to bili samo ratni profiteri, nemojte vi nasjedati na takve gluposti. Zivot je jedan! Povratka nema

ODGOVORITE
Name

Treba

28.08.2020 00:23

Organizovati isti scenario u srbiji u mjestima gdje ina hrvata tako da ih naucimo pameti. Tako rade ameri. Znam da neduzni stradaju uvjek ali tako ce politicari poceti uticati na svoju razularenu bandu ako ih oni vec nisu angazovali na takvo nesto. Banditi. Cuj policija kaze nista nije uradjeno konkretno. Pa zasto se onda srbi sude za navodni govor mrznje. Sve se to gura sa zapada

ODGOVORITE
Name

Srpski gej

28.08.2020 11:33

Ne bih isao tako ekstremno,bar ne u pocetku. Srbija trenutno moze da podigne cenzus za upotrebu manjinskih jezika, kao sto je to hrvatska ucinila. Mislim da mora biti 33% stanovnika neke opstine nacionalna manjina da bi dobili pravo na svoj jezik u javnim i na javnim institucijama u hrvatskoj.Inace ovo sada sto rade je rjesavanje pitanja istocne Slavonije.Nakon sto su izvrsili etnicko ciscenje Srba u drugim dijelovima hrvatske, sada zele da preko ovih napada istjeraju i jedini vitalni dio srpskog stanovnistva u hrvatskoj (Vukovar i okolina). Srbija bi mogla da ovo pitanje stalno pominje i problematizuje u evropskim institucijama ali i preko stranih medija izvjestavati. I jacati vojsku, u ovako neprijateljskom okruzenju to je nazalost jedino rjesenje.

Name

Za gej

28.08.2020 13:00

Dobro je sto ih ima i to malo tamo i ne trebaju nista traziti s obzirom sta su uradili Vukovaru i ljudima ne Srbima sa tog podrucja. Da samo znas koliko ubojica i silovatelja hoda slobodno tim Vukovarom nilad kaznjeni za svoje zlocine

Name

ХРВАТИ У БЕОГРАДУ

28.08.2020 04:13

НИСАМ НЕШТО ПРОЧИТАО ДА НЕКО НАПАДА ХРВАТЕ У БЕОГРАДУ. И НЕКА. АКО ПОКУША ДАБОГДА МУ РУКА ОТПАЛА. НЕК ЉУДИ ДОЛАЗЕ НОРМАЛНО.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

28.08.2020 06:02

Koliko vidim, moraćemo mi još jednom proći tom trasom. Ali da nas ovaj put vode srpski, a ne jugoslovenski oficiri.

ODGOVORITE
Name

@Sa strane

28.08.2020 12:13

BRAVO!

Name

Tako je to

28.08.2020 06:42

Dok Pupovac uzima lovu i slavi sa kolegama srbima oluju!

ODGOVORITE
Name

Ma...

28.08.2020 06:55

Samo "Oko za oko, zub za zub".

ODGOVORITE
Name

tako ti je to:

28.08.2020 11:20

I tako ce vam biti srbi sve dok vas budu stitili Vucic i dodik,glupost da njih dva stite srbe u regionu to je provokacija.

Name

Pupovac

28.08.2020 07:49

I hdz malo opet dizu tenzije joj ko ih ne zna. Neki dan vrh Hrvatske drzave bio na pomenu poginulim Srpskim civilima i sad odma napad kao. Pa dajte imena da vidimo ko ih je napao. Samo dizanje tenzija i mrznje nekom ocito odgovara.

ODGOVORITE
Name

Pupi

28.08.2020 08:03

Ajde onda ostavi se fotelje uvijek si na vlasti 30god vec ne bitno ko vlada a toliko mrzis hr.

ODGOVORITE
Name

Re

28.08.2020 08:04

Bas se sad dogadja nalon ato se pupi vratio iz Bg kako providno

ODGOVORITE
Name

U Banja Luci

28.08.2020 11:16

Prije 11 godina sam prvi put u životu bio u BL sa mojim društvom. Živimo u Švedskoj. Jedan dan smo izašli u grad da obiđem BL. Tako smo šetajući prošli kraj "predsjedničke palače". Malo dalje niz ulicu iza te zgrade biilo je postavkljeno nekoliko štandova sa knjigama. Pogledao sam par knjiga i skoro sve su bile o Draži, četnicima...čisti nacizam! Jedan od jarana koji je tada bio sa mnom ispričao mi tada jedan događaj koji se tiče njega, baš sa tog mjesta koji se dogodio per godina prije Naime, kada je jaran htio da kupi knjigu o Titu na jednom od štandova, prodavač ga je htio da mu napiše posvetu. Pitao ga je za ime i on je rekao Admir. Prodavač ga je pitao da ponovi, jer ga, navodno, nije dobro čuo i on mu ponovo kaže. Prodavac mu tada kaže, govori Admir, "Ne znam kako se to ime piše". Admir je pomislio da se ovaj zeza, ali je po izrazu lica, kaže, vidio da se radi o mržnji prema Bošnjacima i muslimanima. Islamofobiji. Tako su "ugroženi" fini i dobri ! Strava i uzas !

ODGOVORITE
Name

Doboj

28.08.2020 20:33

Sve su to selje sisle sa brda, ali nazalost sad su vecina.