Hrvatska od danas na "crvenoj listi" Slovenije

Hrvatska bi u danas mogla biti uklonjena s liste sigurnih koridora za putovanje Velike Britanije, nakon što su tamo potvrđeni prvi uvezeni slučajevi korona virusa povezani s boravkom u zemlji, piše Gardijan.

Region 20.08.2020 | 07:42
Hrvatska od danas na "crvenoj listi" Slovenije

Britanska će vlada, piše list, vjerovatno ukloniti Hrvatsku s liste sigurnih zemalja zbog porasta broja slučajeva korona virusa.

Ukoliko dođe do toga, svi koji u Veliku Britaniju uđu iz Hrvatske moraće u 14-dnevni karantin. Odlukom bi mogle biti pogođene hiljade britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Istovremeno je portparol slovenačke vlade za Covid-19, Jelko Kacin, rekao da će danas staviti Hrvatsku na crvenu listu, odnosno, odrediti rok za povratak njezinih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obvezujući karantin.

Svi koji od petka nadalje budu išli u Hrvatsku na odmor čeka karantin od 14 dana nakon povratka. Oni koji su trenutno na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, mogu se vratiti kući do kraja vikenda, bez obaveznog karantina.

Juče je bio najgori dan za Hrvatsku od početka epidemije novim korona virusom. U razmaku od 24 sata zabilježeno je čak 219 novih slučajeva zaraze. Dvoje je preminulo.

Od 25. februara 2020, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 7.074 slučaja zaraze novim korona virusom, 168 ljudi je preminulo, a 5.386 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 5.459 ljudi.

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ma

20.08.2020 09:09

dali je to moguce ?

ODGOVORITE