UEFA za igrače traži izuzeće od karantina

Odlučeno je da neće biti otkazivanja Lige nacija, a UEFA ima preporuku za nacionalne saveze kada je u pitanju karantin za igrače.

Sport 20.08.2020 | 07:21
UEFA za igrače traži izuzeće od karantina

Odlučeno je u sredu da neće biti odlaganja i otkazivanja Lige nacija. Takmičenje će početi u septembru, a to znači da će veliki broj igrača po završetku reprezentativnih obaveza putovati nazad u klubove gde ih očekuje početak sezone.

Od 3. do 8. septembra biće odigrana prva dva kola Lige nacija, većina šampionata počinje 12. septembra i ako budu na snazi pravila koja važe sada klubovi će se naći u problemima jer će igrači morati u karantin.

"Fudbaleri iz stranih klubova možda će biti izloženi merama karantina po povratku u zemlje prebivališta. Fudbalski savezi su ohrabreni da od svojih vlada traže izuzeće za igrače i članove ekipa. Činjenica je da će fudbaleri ionako biti redovno testirani jer tako nalaže sveobuhvatni UEFA protokol i to bi trebalo da osigura takva izuzeća jer oni ne predstavljaju rizik po društvo", poručeno je iz UEFA nakon sastanaka obavljenih u sredu.

Uz zaključak o tome da se Liga nacija neće odlagati, napomenuto je i da navijača na stadionima na UEFA utakmicama neće biti ni tokom septembra.

O zdravstvenom protokolu posebno se razgovaralo, a UEFA će izveštaj o tome podneti za nekoliko dana.

(Sportklub)

Komentari / 0

Ostavite komentar