Djeca se kupala u rijeci i našla pet bombi

Nekoliko mališana je, kupajući se u reci Trebišnjici, pronašlo pet ručnih bombi.

Republika Srpska 12.08.2020 | 20:37
Djeca se kupala u rijeci i našla pet bombi

Bombe su nađene nedaleko od samog centra grada, kod Mosta branilaca, poznatijeg kao "Bambuća", javlja Trebinje-24.info.

O svemu je obaviještena PU Trebinje i Republička civilna zaštita.

Koordinator za deminiranje u Javnoj ustanovi "Ekologija i bezbjednost" Mišo Pamučina izašli su na teren i uklonili bombe na bezbjedan način.

Pamučina je ovom prilikom i povredio nogu, pa su mu prvu pomoć na obali reke pružili turisti iz Poljske, javlja Saransak.

Pripadnici policije i Civilne zaštite apeluju na savjest sugrađana, koji se, kako su podsjetili, svih vrsta naoružanja mogu osloboditi bez posljedica na jednostavan način - prijavom u policiju ili u Civilnu zaštitu.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ministar

12.08.2020 19:39

Nase rijeke su prepune tog otpada. Nasim seljacinama ne moze se dokazati da nece dobiti nikakvu kaznu ako oruzje odnesu u policiju.

ODGOVORITE
Name

RE

13.08.2020 05:43

Ne seri Ministre! Ja sam imao 10-12 godina kada smo mi dječaci našli dvije ručne bombe. Pozvali onaj broj (četri broja kad se nađe eksplozivna naprava) javio se neki lik i posalo nas u p.č. i rekao da više ne zaje*avamo i spustio; poslije se nije htio ni javiti. Roditelji pozvali policiju i oni rekli da će doći obavjestiti nadležne - niko nije došao. Na kraju neki pecaroš (stariji gospodin) izvadio iglu i "fiju" na Savu (jednu pa drugu).

Name

Stranac

13.08.2020 05:45

Možda su čuli da u policiji ima idiota koji te pitaju odakle ti bombe a na to nemaju pravo.

Name

Lili

12.08.2020 22:00

Mozda IZMISLITI neku terapiju TABLETU pod imenom. NPN. (nece ti policija nista). Uzimati svaki dan jednu ujutro jednu navecer za bolje kontanje.. KONTAŠ..??

ODGOVORITE