SIPA: Tri lica uhapšena zbog prometa droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje su slobode lišena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Bosna i Hercegovina 12.08.2020 | 13:09
SIPA: Tri lica uhapšena zbog prometa droge

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, pretresli tri lokacije prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 1250 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, 100 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dva  pištolja sa pripadajućom municijom, četiri mobilna telefona sa sim karticama, jedno putničko motorno vozilo i određenu količinu novca za koji postoje osnovi sumnje da je stečen izvršenjem gore navedenog krivičnog djela. 
   
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

O realizaciji gore navedenih aktivnosti SIPA će pomenutim pravosudnim institucijama dostaviti odgovarajuće izvještaje, saopšteno je iz Sipe.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Apolo 11

12.08.2020 11:40

Svaka čast,sve poradili, još ostalo nelegalno oružje od rata i droga.Otuzje,droga,oružje,droga... droga oružje.. Baš uredjena država. Nemaju šta drugo tadit.

ODGOVORITE
Name

Akcija

12.08.2020 14:08

Opet neki grami u pitanju...gdje su vodje tih pijuncica? Ko iz politike stoji iza tih grama nedozvoljenih materija? Sutite? Potvrdjujete!

ODGOVORITE