Legendarni Toma je živio pet života za 52 godine

Toma je bio čovjek koji je znao da bude beskrajno srećan i beskrajno nesrećan – otkriva Novica, brat Tome Zdravkovića.

Zabava 11.08.2020 | 22:23
Legendarni Toma je živio pet života za 52 godine

Film o životu legendarnog pjevača Tome Zdravkovića uveliko se snima u Valjevu, a javnost sve više zanima kojim detaljima će biti prikazan život čovjeka koji je obilježio vrijeme Jugoslavije, a koji i danas poslije smrti živi kroz svoje pjesme.

Prilikom pisanja scenarija scenaristi Nikola Pejaković, Dragan Bjelogrlić, Zoran Lisinac i Maja Todorović razgovarali su sa članovima porodice Zdravković, ali i sa brojnim prijateljima koji su se konstantno družili sa Tomom. Veliki broj detalja iz života pjevača ispričala je supruga Gordana, kao i brat Novica, piše Blic.

– Bjela i njegovi scenaristi su bili kod mene. Pričao sam im sve o Tominom životu, a tu ima mnogo. Danima smo se sastajali. Divan je čovjek, među našim najboljim rediteljima. To je jedna priča koja se više nikada neće ponoviti. Obuhvaćeno je sve, mislim da će Bjela uraditi najbolje što može, pogotovo kada sam čuo šta je sve pripremio.

Znate, nije bilo lako, jer je Toma bio čovjek koji je znao da bude beskrajno srećan i beskrajno nesrećan. Teško je to sada dočarati, ali mislim da će oni uspeti u toj nameri – otkriva Novica za Super TV, a zatim se prisjetio Tomine popularnosti.

– Bilo je tada popularnijih pjevača, ali Toma je bio ličnost. Zaslužio je to, imao je jedinstven život. Živio je sudbinski. Nije ga nikada zanimao novac, već uvijek umjetnost. Pjevao je tako kako je pevao, to se tada pokazalo da je bilo najbolje, posle trideset godina se isto tumači. Njegov život je neponovljiv.

Živeo je pet života za 52 godine. Biće to veoma interesantan film, čak mnogi ljudi danas će ga doživjeti sa sjećanjem, ali mnogi će vidjeti kako se živelo u tom vremenu koje se više nikada neće ponoviti – objasnio je Novica.

Sa druge strane, kao što je već rečeno, glavne uloge dodjeljene su Milanu Mariću, koji glumi Tomu, dok Silvanu Armenulić tumači Tamara Dragičević. Producenti Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović ističu da su na ovom projektu radili pet godina, kako bi u potpunosti dočarali sve što je potrebno.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Carlo

12.08.2020 02:42

Moj Toma je legenda

ODGOVORITE
Name

PB

12.08.2020 07:59

Spade srpski film na Bobu iz Boljeg zivota....... i ovog Joksimovica.... kakva steta!

ODGOVORITE