Nova zabrana: Turisti gađali policiju suncobranima

Više flamanskih gradova i letovališta na belgijskoj obali objavilo je danas zabranu dolazaka turista na jedan dan za vreme toplotnog talasa posle incidenata izazvanih nepoštovanjem mera protiv pandemije koronavirusa.

Svijet 09.08.2020 | 19:04
Nova zabrana: Turisti gađali policiju suncobranima

Opštine Knoke-Hajst i Blankenberge donele su tu odluku da bi se garantovalo javno zdravlje, naveli su zvaničnici.

Više ljudi privedeno je juče u Blankenbergeu posle sukoba grupa turista na plaži. Naime, jedna grupa mladih je pozvana da napusti plažu posle odbijanja da poštuje mere bezbednosti uvedene protiv pandemije. Svađa turista pretvorila se u nerede u kojima je morala da interveniše policije.

Na snimcima prenetim preko društvenih mreža vidi se kako mladi na plaži gađaju policiju suncobranima.

Privedenim izgredinicima zabranjen je boravak u tom mestu i uvedena je zabrana jednodnevnog turizma.

Gradonačelnica Dafne Dumeri rekla je da im je potreban predah i da svako ko dođe u Blankenberge treba da ima validan razlog za dolazak. Ona je rekla da tom odlukom pokušavaju ponovo da uspostave mir.

 

 

Opština Knoke donela je sličnu odluku posle desetine incidenata tokom dana i noću, navodi se u saopštenju.

Opštinski savet se smatrao "obaveznim da preduzme drastične mere da bi se garantovala javna bezbednost, i turisti na jedan dan više ne mogu da dolaze", navodi se u saopštenju.

Kontrole su uvedene danas na ulascima u opštinu i oni koji dolaze moraju da imaju dokaz da opravdaju dolazak, da stanuju u gradu, da tu borave u hotelu ili privatnom smeštaju ili da tu rade.

"Sva vozila će biti kontrolisana. Svako ko nema validan razlog da bude u Knokeu treba odmah da se vrati nazad", upozorili su zvaničnici.

Železnička kompanija je obavestila putnike koji idu u pravcu belgijske obale o ovoj odluci i uputila ih da provere da li im je dozvoljen dolazak u mesta gde su krenuli.

Belgijanci su nagrnuli na obalu u subotu u potrazi za osveženjem pošto su temperature prelazile 35 stepeni Celzijusa a najavljuje se da će toplotni talas trajati i narednih dana.

Grad Ostende se pridružio ovim gradovima i zatražio od železnice da ne planira dodatne vozove ka obali.

"U subotu su vozovi stigli na obalu, popunjeni 115 odsto. To je neodgovorno", rekao je guverner provincije u saopštenju.

On je rekao da će policija strogo nadzirati sve priobalne gradove da osigura da poštuju sve zdravstvene direktive i da će prekršioci biti strogo kažnjeni.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Pa vidi se ko ih baca...

09.08.2020 17:21

zamjenili koplja i kamenje za suncobrane!

ODGOVORITE
Name

Re belgiji i drugim zemljama

09.08.2020 20:52

Prestace neredi kad se vlasti pocnu normalno ponasti. Ne dirajte nas, necemo ni mi vas. Zar vam nije dosta sto zmirimo na ovoliku vasu pljacku? Sta hocete jos? Dusu da nam uzmete? U djecu da nam dirate? E, probajte! Mi nemamo sta da izgubimo, a vi gubite sve

Name

Pozz iz Beneluxa

09.08.2020 17:41

A Holandija ne dozvoljava belgijancima na njihova jezera.U Holandiji nikakve distance maske i ostale gluposti a u Belgiji mora maska na otvorenom,ne na kupanju a ostalo svugde.Zato Holanđani opusteni dodju i otud problemi.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

09.08.2020 17:44

Narodi širom svijeta se bude. Ne daju više na se. Ima nade...

ODGOVORITE
Name

re

09.08.2020 18:56

To nisu Belgijci vec marokanci i arapi

ODGOVORITE
Name

Re

09.08.2020 20:51

Očuvan mozak.

Name

@re

09.08.2020 23:27

Ti nisi pismen, krstu!

Name

Mirko

09.08.2020 21:24

Ima nade, svijetu je više došlo do guše, vlast koja provodi teror nije vlast nego terorista.

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

10.08.2020 04:14

Svaka čast za turiste.

ODGOVORITE