Dobra vijest: Njemačka olakšava graničnu kontrolu

Njemačka će od ponedjeljka olakšati graničnu kontrolu kako bi omogućila nevjenčanim parovima da se ponovo sastanu nakon više mjeseci razdvojenosti zbog pandmeije korona virusa.

Svijet 08.08.2020 | 07:05
Dobra vijest: Njemačka olakšava graničnu kontrolu

Izuzeće će se primenjivati za partnere Nijemaca iz zemalja koje Njemačka smatra visokorizičnim, a to je trenutno većina zemalja izvan EU, prenio je Rojters.

Parovi će morati da pruže dokaz da su bili u vezi prije pandemije,saopštilo je danas njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Oni će biti u obavezi da pokažu poziv od partnera koji živi u Njemačkoj i potpišu izjavu u kojoj potvrđuju da su u vezi.

Moraće i da obezbijede dokaze poput pečata u pasošu ili avionskih karata da su se sastali s partnerom lično u Njemačkoj bar jednom ili da su živjeli zajedno u inostranstvu.

Većina granica Evropske unije zatvorena je za putnike iz zemalja koje nisu članice EU od marta, osim ako nisu esencijalni radnici ili vjenčani državljaninom EU.

Na društvenim mrežama razdvojeni parovi su lobirali pod haštagovima #Ljubav je esencijalna, #Ljubav nije turizam kako bi im vlade omogućile da se ponovo sastanu.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mirkan

08.08.2020 10:58

Njemačkoj nedostaje 250000 radnika.Kakva korona,kakvi brakovi,kakva spajanja,sve su to gluposti.Ljudi gledaju od čega se živi i zato i imaju a ne bakću se glupostima.

ODGOVORITE
Name

Dalibor

09.08.2020 10:00

Tako je