Željezničar zasluženo pobijedio Radnik 2:0

Fudbaleri Radnika nisu uspjeli da pruže dostojan otpor mnogo kvalitetnijoj i boljoj ekipi Željezničara koji je ostavrio sasvim zasluženu pobjedu.

Fudbal 07.08.2020 | 21:31
Željezničar zasluženo pobijedio Radnik 2:0

Od samog starta se vidjelo da su gosti mnogo homogeniji, jači na lopti a Sarajlije su došle u prednsot u 34. minutu nakon što je Mujezinović izigrao obdranu Radniku, koja je bila neodlučna, šutirao sa oko 17 metara, po zemlji, u suprotni ugao, a golman Kozić bio je nemoćan.

Imao je Radnik u prvom poluvremenu nekoliko pokušaja, no ne takvog inteziteta da bi ozbiljnije ugrozili gol isksunog Fejzića.

U nastavku  Radnik je imao dobru priliku preko Jovana Motike, no njegov pokušaj centaršuta završio je daleko iza gola gostiju. Kada je u 68. minutu sudija Dragan Petrović pokazao na bijelu tačku a Semir Štilić bio precizan sa 11 metara, već se tada nazirao pobjednik ovog meča.

Do kraja gosti su svjesno prepustili inicijativu domaćem sastavu, koji nije imao snage i kvaliteta da preokrene rezultat. U finišu susreta priliku su dobili i mladi igrači Radnika.

(Dešavanjaubijeljini) 

Komentari / 0

Ostavite komentar