Radoš Bajić bio je na meti ruske mafije zbog privatnog biznisa!

Glumac i reditelj Radoš Bajić poslednjih godina radi punom parom, a osim novih filmskih projekata, do kraja ove godine biće objavljena i njegova autobiografija u kojoj je opisao kako se izborio sa najtežim životnim udarcima.

Zabava 27.07.2020 | 17:51
Radoš Bajić bio je na meti ruske mafije zbog privatnog biznisa!

Naime, kako se navodi u istoj, Radoš se najviše bazirao na kako on kaže najgorih deset godina u njegovom životu ili kako je on opisuje "decenije pakla", koju je proživeo od 1996. do 2006. godine.

- Umesto da glumim, tih dramatičnih deset godina gajio sam višnje, podizao zasade loznih kalemova, prodavao semenski kukuruz, bavio se poljoprivredom i i preživljavao od trgovin i uvoza veštačkih đubriva. Posle 20 godina permanentno uzlazne karijere, 1996-206, pojavio sam se u samo dva filma, i to za dve nezapažene epizodne uloge - prenosi "Kurir".

Kako u tom kritičnom periodu nije bilo glumačkih angažmana za njega, Radoš se posvetio privatnom biznisu, međutim iako je poslovao korektno naišao je na probleme nekih ljudi kojima je zasmetao.

- U mom spoljnotrgovinskom biznisu nekoliko godina sam radio solidno, nekada vrlo dobro, a nekad čak izuzetno uspešno, da sam zasmetao krupnim igračima koji su u to vreme kontrolisali tržište agrokompleksa u Srbiji. Da bi me eliminisali kao jednog od najvećih uvoznika veštačkih đubriva iz Rusije, Rumunije i Austrije, u aprilu 2004. smestili su mi aferu sa ciljem da me kompromituju. Uz asistenciju korumpiraih, za tu svrhu angažovanih policijskih najamnika, nije im bilo teško da izvedu prljavu operaciju mog javnog srozavanja jer mi je tog proleća kasnila isporuka UREE46N, koju sam avansno platio partnerima u Rusiji. Da nesreća bude veća, brod mog veštačkog đubriva nikad nije ni stigao u Srbiju jer sam bio žrtva prevare ruskih partnera, teške više stotina hiljada dolara - piše u njegovoj autobiografiji.

Radoš se zbog novca i svoje robe upustio i u opasan svet, te je bio na meti ruske mafije, a kako kaže preživeo je samo zato što je hrabar i lud.

- Nažalost, kasno sam ukapirao fakat koji oduvek važi u trgovini s braćom Rusima, a koji je poražavajući. Da više od 70 odsto prometa cementa, uglja, betonskog gvožđa, veštačkih đubriva i ostalih strateških sirovina koje Rusija izvozi i plasira po svetu, konrtoliše njihova mafija, koja je jedna od najmoćnijih i najstrašnijih u svetu - opisao je on.

- A poznato je da ruska mafija ne likvidira dužnike, nego ih nadzire, neguje, čuva i pritiska da bi kad-tad naplatila potraživanja. Ali zato, gotovo po pravlu, likvidira svoje poverioce. Zašto da nekome duguju pola miliona dolara kad mogu da ga pošalju u večna lovišta i - duga više nema. Danas, posle skoro dve decenije, teško mi je da poverujem da sam realno bio u takvoj opasnosti. Poznavaoci rilika o pravilima i etičkim kodeksima ruske mafije me uveravaju da sam ostao živ isključivo zbog toga što sam bio ludo hrabar. - piše u autobiografiji.

Na kraju i sam priznaje da je imao sreću i da se izvukao jer su opet njegovi neprijatelji odlučili da ga ostave na miru.

- Otišao sam da se raspitam "gde je moja roba i gde su moje pare". Danas znam da sam bio opserviran od operativaca FSB (Federalna služba bezbednosti), ali su me videli i bosovi mafije koji su zapravo bili moji pravi partneri, a da ja o tome nisam imao ni pojma. Od dve mogućnosti - da me likvidiraju u njihovom dvorištu ili da me trajno ostave na miru, oni su se, srećom, odlučili za ovo drugo - napisao je glumac u autobiografiji, koja je još uvek u nastajanju.

Izvor: Alo.rs Foto: Rajko Ristić

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

eto

27.07.2020 19:13

....koliko nas cijene braca rusi

ODGOVORITE
Name

Ceca

28.07.2020 15:15

Velika podrska za Radosa! Izuzetan covek i umetnik, bravo za sav uspeh

ODGOVORITE
Name

Tanja

08.08.2020 11:51

Rados je postiogao tako mnogo za domacu kinematografiju, treba da bude uzor velikoj vecini i reditelja i glumaca danas!

ODGOVORITE
Name

Blankica

08.08.2020 12:28

Covek se ceo zivot borio i stvorio uspesno karijeru apsolutno zasluzeno, od mene sve pohvale!

ODGOVORITE
Name

Simon

15.08.2020 17:30

Bravo za dosadasnji rad i nadamo se novim sjajnim projektima

ODGOVORITE
Name

Aleksa

22.08.2020 13:26

Licno obozavam sve njegove filmove i serije, em je talentovan glumac em fantastican autor, nije cudo sto je postigao veliki uspeh u karijeri

ODGOVORITE
Name

Blaza

31.08.2020 18:38

Rados Bajic ima moje veliko postovanje, zasluzio je uspeh i samo napred!

ODGOVORITE
Name

Srdjan

06.09.2020 20:04

neponovljiv i ogromna vecina mu nije ni do kolena!!

ODGOVORITE
Name

Iva

14.09.2020 16:59

Ma samo napred Radose, moze da prica ko sta hoce nisi nezasluzeno tu gde jesi sa velikim brojem izuzetnih serija i filmova

ODGOVORITE
Name

kristina

22.09.2020 14:45

Odlican i talentovan glumac i autor

ODGOVORITE