Španija više nije na listi "bezbjednih zemalja"

Velika Britanija skinula je Španiju sa liste bezbjednih zemalja zbog porasta broja zaraženih virusom korona, piše list “Sandej tajms”.

Svijet 25.07.2020 | 20:54
Španija više nije na listi "bezbjednih zemalja"

– Drugi talas Covid-19 u toj zemlji uslovio je odluku da se Španija skine sa liste bezbjednih zemalja – napisao je na Tviteru urednik lista Tim Šipman.

Britanska Vlada najavila da će svi putnici iz Španije od ponoći morati da provedu dvije sedmice u karantinu u slučaju da su zaraženi virusom korona, navodi isti izvor.

Zvaničnici španske Vlade za sada ovo nisu komentarisali.

Ukoliko se ispostavi da je tačno, to će biti težak udarac za Španiju koja pokušava da spasi turističku sezonu nakon pandemije i blokade i putnih restrikcija.

Posljednjih sedmica broj zaraženih u Španiji u stalnom je porastu što je izazvalo bojazni u nekoliko evropskih zemalja.

Norveška je juče saopštila da će od danas ponovo uvesti karantin od 10 dana za lica koja dolaze iz Španije, dok je Francuska savjetovala ljudima da ne putuju u Kataloniju.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Andric

25.07.2020 20:30

Oni skinuli Spaniju,a Spanija skinula njih.Kakve igrarije...ima li ko da i dalje misli da politika nema nikakve veze s koronom,tj.da se prvo gleda politika,pa tek onda zdravlje ljudi.Evo,u zivot opklada.I onda kazu,slusajte struku,pridrzavajte se mjera.E majku vam trulu...

ODGOVORITE
Name

3509

26.07.2020 09:53

Pogrešno je govoriti o struci. Struka je poznata praksa rješavanja nekih radnji. Kako o koroni neznamo ništa, onda se ne može govoriti da imamo struku za koronu. ipak hvala onima koji se bave koronom samo na bazi nedokazanih pretpostavki.