Napustio klub, odrekao se miliona i liječi ljude

Ofanzivni linijaš NFL šampiona Kanzas Sitija, Loren Duverne-Tardif, donio je najtežu odluku - odrekao se ugovora sa Čifsima da bi se potpuno posvetio radu u bolnici gdje je još od marta i početka epidemije.

Fudbal 25.07.2020 | 13:59
Napustio klub, odrekao se miliona i liječi ljude

Duverne-Tardif je, jedini aktivni NFL igrač sa diplomom medicinskog fakulteta.

- Ovo je jedna od najtežih životnih odluka koju sam morao da donesem, ali moram da slijedim svoja ubeđenja i da radim ono što mislim da je najbolje za mene. Zbog toga sam odlučio da iskoristim opciju izlaska iz ugovora sa Čifsima i propustim sezonu 2020. godine - napisao je Loren na svom tviteru.

Loren je od marta angažovan u bolnici blizu Montreala i tokom pandemije je shvatio da je jedini ispravan put u ovom trenutku da i dalje bude u službi spašavanja života.

- To što sam tokom ovog perioda bio na prvim linijama borbe protiv virusa pomoglo mi je da vidim stvari iz drugačijeg ugla, i ovu pandemiju, i sve teškoće koje trpe ljudi i generalno naš zdravstveni sistem. Ne mogu sebi da dozvolim da budem potencijalni prenosnik virusa dok igram sport koji volim, bolje je da tako nešto rizikujem dok liječim ljude - dodao je ovaj 29-godišnjak.

Duvern-Tardif će dobiti 150.000 dolara od NFL-a, što je sitnica u odnosu na garantovani milionski ugovor koji je imao sa Čifsima.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mm

25.07.2020 12:21

Svaka cast

ODGOVORITE
Name

BL

25.07.2020 12:37

Ovu vijest treba nasi politicari da procitaju.

ODGOVORITE