Vukanović: Prvi (i jedini) susret sa Krajišnikom!

- Ne želeći da bilo čiju ulogu umanjujem, niti da štitim nekog ko je kaljao Republiku Srpsku nekim sramnim postupcima, ali samozvani „stvaraoci“ su u odnosu na borce u rovovima i prvim linijama fronta i u ratu imali privilegovan položaj, i nije pravedno da sada ponovo budu privilegovani i dobiju od države 150 000 maraka, a da borci imaju 150 maraka godišnjeg boračkog dodatka - kaže poslanik u NS Republike Srpske Nebojša Vukanović.

Republika Srpska 23.07.2020 | 13:16
Vukanović: Prvi (i jedini) susret sa Krajišnikom!

Negdje krajem prošle godine, u holu Narodne skupštine Republike Srpske, sreo sam Momčila Krajišnika, i iako veoma kratak, susret je bio veoma zanimljiv. „Gdje si ti nestašni vraže“, rekao mi je Krajišnik u holu ispred lifta, dok sam razgovarao sa novinarima, a kad sam ga upitao što sam to đavo ja a ne ovi na vlasti, rekao mi je da se šalio jer su moj temperament i nastupi burni i nepredvidivi.

Osjetila se ljutnja i netrpeljivost u njegovom glasu i pogledu, vjerovatno zbog serije tekstova o njegovoj firmi „Sarajevo-invest“, zaradi i unosnim poslovima sa Vladom i Elektroprivredom, privilegovanom položaju koji mu je omogućio Milorad Dodik.

Kad sam ga pitao otkud on u Skupštini na zasjedanju rekao mi je da je došao da razgovara sa poslanicima i traži podršku za svoju Asocijaciju „stvaraoca“ Republike Srpske, da „valorizuje“ i unovči rad poslanika prvog saziva. Odmah sam mu jasno rekao i poručio da na mene ne može da računa jer su on, Božidar Vučurević, Dragan Kalinić, Slobodan Bijelić, Aleksa Buha, Radomir Lukić  i ostala ekipa „stvaraoca“ dobili dovoljno od države, i da ima mnogo prioritetnijih kategorija od njih.

I sada stojim pri stavu koji sam rekao Krajišniku prije nekoliko mjeseci, i što sam juče javno ponovio na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja je nastala kao želja srpskog naroda da ne živi u unitarnoj BiH, i upravo su narod i borci Vojske Republike Srpske, velikom žrtvom i stradanjem, stvorili Republiku Srpsku koja je priznata od velikih sila i međunarodne zajednice u Dejtonu. Ne želeći da bilo čiju ulogu umanjujem, niti da štitim nekog ko je kaljao Republiku Srpsku nekim sramnim postupcima, ali samozvani „stvaraoci“ su u odnosu na borce u rovovima i prvim linijama fronta i u ratu imali privilegovan položaj, i nije pravedno da sada ponovo budu privilegovani i dobiju od države 150 000 maraka, a da borci imaju 150 maraka godišnjeg boračkog dodatka.

Po onom što traži Krajišnik, jedan od „stvaraoca“ i članova njegove Asocijacije dobio bi više od države nego cijela brigada sa 1000 boraca, što je nedopustivo, nepravedno i nemoralno. Krajišnik i mnogi njegovi saradnici imaju vrlo lagodan život zahvaljujući privatnom biznisu, koji je tenderima i privilegovanom položaju naslonjen na budžet i javna preduzeća, sinekurama i privilegijama koje im je dao Milorad Dodik, i smatram da je velika i neviđena drskost i bezobrazluk tražiti sada da im se isplati 66 poslaničkih plata od po 2 580 maraka, za mandat od 1991 do 1996. godine, jer sam ubjeđen da je većina poslanika i tada imala neka primanja i izvor prihoda. Tačno da među poslanicima prvog saziva ima onih koji skromno žive i treba im pomoći, jer imaju svakako zasluga, ali ne na način i u iznosu kako je to zamislio Momčilo Krajišnik.

Ne samo da neću glasati i neću u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati Zahtjev Momčila Krajišnika i njegove „Asocijacije stvaraoca Republike Srpske“, već smatram da javnost treba da izvrši pritisak na Vladu Republike Srpske da 15-ak miliona namijenjenih „stvaraocima“ u rebalansu budžeta preusmjeri na rješavanje teškog položaja najugroženijih demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, koji godinama žive na ivici, a da spisak onih kojima je podrška najpotrebnija, naprave najugledniji članovi Boračke organizacije Republike Srpske. Na taj način bi se bar malo ispravila velika nepravda i maćehinski odnos prema onima koji su podnijeli najveću žrtvu i stradanje, dali dijelove svog tijela za Republiku Srpsku, koja se posle rata prema njima ponijela kao zla maćeha, iz godine u godinu smanjujući boračke penzije i dodatak kako bi bilo novaca za luksuz, raskoš i privilegije otuđene elite na vlasti.

nebojsavukanovic.info

 

Komentari / 80

Ostavite komentar
Name

SNSD

23.07.2020 11:28

Treba im dati pa šta ko da su to neke oare, Srbija je dala 100 miliona malo neka daju stvaraocima od tih para.

ODGOVORITE
Name

Naravno

23.07.2020 12:29

I treba. Krajisnik je osudjen od strane inkvizitorskog haskog suda i robijao. Koliko god da daju malo je.

Name

Borac-BL

23.07.2020 13:29

Septembar 93 je dokazao koliko "treba" pomoci ovim stalnim uhljebima! Pa zbog njih smo i dizali kuku i motiku da ih smaknemo sa vlasti tada! Muka mi od ovog miljea vise! Daj se sklonite vec jednom!

Name

re

23.07.2020 13:42

kakva je to njuška taj lik neverovatno

Name

Lola

23.07.2020 15:18

Vi iz SNSD-a znate samo da zicate i prosjacite.Slobodno mu dajte vasu ocevinu.Dosta je vas i previse.

Name

Uhh

23.07.2020 18:17

Bravo Vukane!!! Po cijenu ulice,ovo im nece proci.

Name

naravno

23.07.2020 19:08

Majka iz inostranstva dođe s''Djetetom čiji je OTAC pogonuo u Ratu,i zamislite ovo Traže od Majke da plati sve Takse na potvrde koje joj daju da bi dokazala da je Samohrana Majka Djeteta čiji je otac poginuo,na području R.S.-e,ali to nije sve,Koliko su izkvareni i Bahati to je nezamislivo Ovo što pišem to LIČNO sam bio očevidac bili su dužni da odvezu Dijete na Očev grob,odgovor je Bio pa znate nemamo mi Novaca za tako nešto.A Ovoga pod hitno nazad u Holandiju da pravi ostalima društvo. Kvazi SRBENDA.

Name

Kakva logika

24.07.2020 13:09

Pri kraju zivotne karijere te pare bi vjerovatno dali..napacenim..pokoljenjima

Name

SVRERCERI

23.07.2020 11:29

DRZAVA SE PRAVI U ROVU A NE U FOTELJI. SVRCERI SU TO.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

23.07.2020 13:31

Moj otac je ranjen u ratu, kasnije pošteno radio do penzije, i ima mizernu penziju...a tek taj dodatak, ni za ćevape nema. Kakvu bagru na vlasti imamo, pa to je bruka!

Name

TB

23.07.2020 11:30

Moj vukane nemogu se lako najesti gladne oči. Svaka moguća podrška u borbi za bolji život napaćenog srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

vukane vidi

23.07.2020 12:45

Kako se Dodik smeska a sta je samo pre par godina govorio ovom coveku sto mu sad daje priznanje.Dvolican baja tako isto on stiti srbe i r.srpsku.

Name

Borac

23.07.2020 11:31

UUUAAA lazni stvaraoci Republike Srpske, zivjeli pravi BORCI sa ratista iz rovova sa prvih linija.

ODGOVORITE
Name

Lideri

23.07.2020 12:32

Mani se te price. Da nije bilo generala, politickih lidera koji bi organizovali narod,pojasnili mu sta se desava i sta se sprema i pregovarali sa zapadnim diplomatama ne bi bilo Republike Srpske. Vidi samo ko je vodio Srbe u Republici Srpskoj Krajini i kako su oni prosli i to samobzato sto na vrijeme nisu pristali na plan Z4, kojim bi dobili autonomiju. Ne zelim da umanjujem znacaj boraca u rovovima, ali nije u redu da bilo ko umanjuje znacaj politickih vodja.

Name

Re: Lideri

23.07.2020 15:35

Da su stvarni borci znali da ce dobiti ovakvu RS, svi bi se predali neprijatelju. Bolje da nas neprijatelj pobije, nego ovi "spasioci" sto nas ubijaju.Kada bi narod STVARNO mogao da iskaze ono sta misli o ovim iz vlasti, mislim da bi se sutra svi spakovali u helikoptere i avione i pobjegli iz RS.

Name

Znaj

24.07.2020 09:29

Kakvi stvaraoci?! Pravi stvaraoci bi bili ponosni na ono što je napravili, stvorili, ne bi iskorištavao svoje djelo. Bijednici jedni.

Name

Poznavalac prilika

23.07.2020 11:36

On je bio u zatvoru pred rat 6 mjeseci zbog pronevjere u Energoinvestu. To samo pokazuje ko nas je sve vodio i zato smo dogurali dovde, do sveopšte propasti. 30 godina nas banda pljačka.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2020 12:54

Tacno! Bagra nezasita. Kako ih nije sramota. Svi se vozikali autima. Imali benzina koliko su htjeli, smjestaj i hranu u hotelu u to vrijeme. Borac na liniji nije imao sta jesti. Sram da ih bude. Vukane samo ostro i argumentima ih udri!

Name

Lule

23.07.2020 11:38

Nebojša, svaka ti je Njegoševa.

ODGOVORITE
Name

DM

23.07.2020 11:42

Kako su se bogatili pojedinci iz civilnih vlasti na isti nacin su se bogatili I pojedinci iz vojnih vlasti.Nije mi jasno cemu ovolika histerija oko ovog nerealnog prijedloga koji nikad nece biti usvojen.Dodik ce opoziciju opet prevesti zedne preko vode, a to mu je I bila namjera sa ovim prijedlogom.Kraisnik je bio SDS I ovdje ce imati najvise stete SDS

ODGOVORITE
Name

učesnik rata

23.07.2020 12:31

Pogodak u centar...

Name

Prijedorčanin

23.07.2020 11:43

Vukanoviću, nisi mi drag kao političar, ali sad si u pravu i podržava te. Majka poginulog borca za sina koji je poginuo u VRS kao nematerijalnu štetu na sudu dobije 5 000 KM i to još nije dobila jer to isplaćuju u hartijama od vrijednosti,a ako lopovima proda po nižoj cijeni na berzi može doći do tih para. Ona ne želi da proda, kaže neka propadne, ali lopovima nedam. Zar se ti političari nisu namirili od onih 2000 golfova što pokradoše u ratu.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2020 12:54

Slazem se s tobom i život nema cijenu,ali ako si naplatio odstetu po kom osnovu primas penziju i invalidninu?Uz sve ovo ispitao bi gdje ko i pod kojim okolnostima stradao.Prave nagradio i vise a oduzeo lazne.

Name

Pero

23.07.2020 11:43

Mislim daje malo treba bidangama dati više.

ODGOVORITE
Name

Pravda

23.07.2020 11:45

Gladnim i alavim ustima nikada nije dosta. Gramzljivost nema granica niti morala.

ODGOVORITE
Name

d

23.07.2020 11:46

Krajišnik bi možda naplatio sve, a pravi stvaraoci gdje su mu oni u zahtjevu, pred svake izbore zatalasa a ima ona buba predveće se izvlači da radi tačno podsjeća na nju. Da si bijo pametniji i mjenja funkciju sa kolegama i razmišljaon o drugima i sebi dosta bi nas i danas bilo živih i radili bi u RS. Izvini se javno narodu i borcima za sebićnost. Podrška Vukanoviću.

ODGOVORITE
Name

Laki

23.07.2020 11:49

Stvaraoci Republike Srpske su na Srpskom Zejtinliku, na Sokolcu, a ovi samozvani stvaraoci , ako ne svi ono bar polovina, su više za zatvor a ne bilo kakve privilegije.Sram vas bilo kako imate obraza bilo šta tražiti. Veliki broj boraca nema hljeba da jede.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2020 12:56

Tako je. Stvaraoci leze u grobovima i bez dijelo tijela su.

Name

Stole

23.07.2020 11:52

Svaka ti je Njegoševa ljudino. Nadam se ćeš takav i ostati kad dodješ na vlast.

ODGOVORITE
Name

Novi pokret

23.07.2020 12:21

Ostaće takav jer neće imati priliku da se mijenja!

Name

Luksuz

23.07.2020 12:44

KOLIKO JE BORACA IZGUBILO SVOJE RADNO MJESTO ODLASKOM NA RATISTA SIROM RS A OVI SU U TOM PERIODU RASPRODALI NJHOVE DOTADASNJE FIRME I DAN DANAS SU BEZ POSLA.KO CE NJH RETROAKTIVNO OBESTETITI.KALINIC JEDAN OD NAJBOGATIJIH SRBA U BEOGRADU SAD TREBA DA NAPLATI 150000 .ZEMLJO OTVORI SE AKO MOGU MRTVI BORCI DA USTANU DA VIDE ZA STO SU GINULI.

Name

Stole

23.07.2020 13:53

Neće, zbog onih što ne znaju šta je čast i poštenje.

Name

borac

23.07.2020 11:53

I to im daju dezerteri sto ne pogibo da to sve negledam.

ODGOVORITE
Name

Kap u moru

23.07.2020 11:53

Bravo Vukane!

ODGOVORITE
Name

mislim

23.07.2020 11:54

Kraisnik je obicna lopuza ali kao takav nasao je svoje drustvo u vlasti.

ODGOVORITE
Name

Drekavac!

23.07.2020 11:54

Postoje neoborivi dokazi kojima su ova dva dripca cijeli rat švercovala i jedan drugog štitili...niko o tom nesmije da priča jer se boje za svoja radna mjesta, a sada su svi takvi igrači da jedno pričaju kad su s njima , a drugo kad se odmaknu...pa zna se ko je švercovao cigare i kad su sletali avioni na banjalučki aerodrom...pa kud je išlo gorivo i z Crne Gore i ko je to radio ...zna se da i sad za bilo koji tender za posao se mora dati za SNSD i Rudonju 10 %...neka neko stisne pa to prizna...nigdje traga ni papira koji to potvrdit može....a on će biti "stvaraoc" stvorim im ga materi....glupi narode progledaj....

ODGOVORITE
Name

borac

23.07.2020 11:55

Ajde vojsko glas za Dodika i hordu dobicemo po 140 km dosta za obicne ljude.

ODGOVORITE
Name

Mile

23.07.2020 21:52

Poz.BORAC.MOŽDA ĆE NAM BITI PREVIŠE.U ROVU NISAM IMAO NI TOLIKO,HAHA.A-CIGARE MI DIJELIO ČETNI STARJEŠINA.IZ SVAKE KUTIJE "RONHILA"PLAVOG VADIO PET CIGARA ZA SEBE.

Name

Rembrant

23.07.2020 11:56

Obrvane dzukelo olinjala...ko ce meni platit sto sam 4 godine bio u rovu.dok sam ja drezdo gladan na zuci golom brdu sokolju nisickoj visoravni na nabozicu itd?cuvo sam ti tatu i mamu dok si ti svercovo i krao i kocko sa ludim radovanom.lopuzo ljigava kolko bi mi trebali da naplatimo.zao mi je protuvo i pogani od covjeka sto nisam bio na drugoj strani al bice prilike,i to ubrzo.

ODGOVORITE
Name

Kim Jong Dong

23.07.2020 14:42

Sram da te bude.. Pa covjek je sve svoje kapacitete ulozio u stvaranje RS, a ti tako.. Pasi travu, jedi buraniju i dalje glasaj za Velikog Vodu--- Kim Ming Donga

Name

Direkt

23.07.2020 17:55

Kakve resurse, čovjek je bio u administraciji, dok su drugi bili u rovovima.

Name

Idemo dalje

23.07.2020 12:03

Bilo je svega i svasta u ovoj nasoj drzavi,ali sto se tice ove tema ja vecu glupost u svom zivotu nisam cuo.

ODGOVORITE
Name

Паљанин

23.07.2020 12:03

Сјећам се када је долазио из Хага, тај дан односно ту вече окупило се сигурно преко двије хиљаде људи из Сарајевске и Романијске регије и шире, да га поздравио и учинимо топлу добрдошлицу. Сад бих да могу овај свој мозак послао на анализу, коме сам дао подршку. Ништа није био бољи ни током рата, све му је мало.

ODGOVORITE
Name

Blek stena

23.07.2020 12:06

Ziv i zdrav bio junace,i vazda ovakav bio,u brk sve,malo je takvih pojedinaca danas,al bar ih ima

ODGOVORITE
Name

Lav

23.07.2020 12:06

Jeli nije bilo dosta krajišnika i njegovim lopovima oce još samo se pitajte za poreznika plavsica od gospođe plavsic šta je radio za vrijeme rata po zirihu skuplji od jadni ljudi harač sa još malo naši loši ljudi ili da kažem sa bivšim komunjarama hvala

ODGOVORITE
Name

Branko

23.07.2020 12:08

Sramota.

ODGOVORITE
Name

Pio RS protiv Borca

23.07.2020 12:12

Ma upišite nama borcma dupli vojni staž da nam penzija bude što manja,upišite nam četverodupli da bude još četveroduplo manja!

ODGOVORITE
Name

Mile

23.07.2020 22:03

A,nama,invalidima da daju 000.Izgleda da smo se za TO borili.

Name

Realno

23.07.2020 12:16

Ima medju tim ljudima i nekih koji su bili i na prvoj liniji fronta, bili ranjavani. Ima i onih koji nisu mogli doci do posla zbog “odluke” visokog predstavnika i cije su porodice takodje ispastale.. Ima medju njima onih koji su za Republiku Srpsku dali skoro sve, tako da vas sve molim da smanjite dozivljaje i da ne generalizujete!

ODGOVORITE
Name

Za ima

23.07.2020 14:51

Ima među nama djece od 18 godina, što smo školovanje napustili za Republiku Srpsku, najbliži poginuli,izranjavani,protjerani,posao nismo dobili, pa nismo tražili da nam za taj patriotizam daju po 150 000 km.Kako te nije sramota.

Name

Mile

23.07.2020 22:10

Naravno da je bilo poštenih ljudi koji su kao i ti i ja mljeli bukov list u rovu.Ali-lopovi će nas odvesti u sunovrat.A oni će reći"vidi budala".

Name

zakon

23.07.2020 12:17

samo vi cutite moji borci i gledajte a mi cemo nasu djecu skolovat na kretitima i na dnevnicam sto kopamo da bi prezivjeli pogledajte nemogu da psujem nece mi onda objavit tekst st oni rade a mi smo od kuce nosili parce slnine da nebi bili gladni na ratistu i stvarali ovo da bi oni se danas razmetali i bogatili sram ih bilo pi pi imaju li obraza bagra

ODGOVORITE
Name

Ranko Dulović

23.07.2020 12:18

Svaka ti čast Vukane,sve iskreno si rekao i svi Borci pravi su uz tebe. A bagra krčmi pare od Države i Naroda kao da su njihove,sve go lopov i SDS je vecina lopovi i SNSD ( Čast malim izuzetcima) Veliki pozdrav iz Foče.

ODGOVORITE
Name

Lana

23.07.2020 12:19

Svaka čast Vukanoviću,odličan tekst. Isto mišljenje delim sa njim.

ODGOVORITE
Name

Rembrant

23.07.2020 12:23

ZIVIO SLAVISA SUCUR ps izvini bio sam u zabludi .nadam se da ce brzo doc prilika da se iskupim.jedva cekam.

ODGOVORITE
Name

Luka

23.07.2020 12:23

Bravo Vukane. Potpuno si u pravu.

ODGOVORITE
Name

Milutin

23.07.2020 12:41

Pod optužbom da se bavio finansijskim malverzacijama u vezi sa tzv. “zelenim planom”, Radovana Karadžića hapse i odvode u sarajevski istražni zatvor 1. novembra 1984. godine. Izaći će jedanaest mjeseci kasnije. Tamo boravi sa svojim prijateljem, budućim haškim zatvorenikom Momčilom Krajišnikom, takođe optuženim za privredni kriminal u sarajevskom “Energoinvestu”. Na prvostepenom suđenju biće osuđeni na po četiri godine zatvora. Ali će ih drugostepeni i Vrhovni sud BiH osloboditi odgovornosti, jer u međuvremenu njihov SDS, zajedno sa SDA i HDZ-om, pobjeđuju na izborima, i oni postaju vlast u BiH.

ODGOVORITE
Name

Miso

23.07.2020 13:08

Vukanovicu cijenim te postujem pravi si borac za ljudska prava a kamoli srace da tog ljigavca Krajisnika nikad nisi sreo.Narod se nemoze suzdrzati od vuligarnih komentara kad je taj ljigavac u pitanju takvo zlo se rada jednom u 100 godina.

Name

rimtutituki

23.07.2020 12:50

Varljivo leto '95. Da ne stadoše anamo oni tad sve bi bolje bilo.

ODGOVORITE
Name

Punomocnik R2

23.07.2020 13:29

Oko 100 porodica boraca poginulih bpraca i invalidi Vojske RS iz I.Hercegpvine od 1999 god do danas su po 15-20 godina cekali da im Vlada RS isplati stetu po tom osnovu po pravosnaznim presudama i sudskim izvrsnim rjesenjima. Jos je ostalo 16 predmeta i pored presuda Ustavnog suda BIH da se isplate moraju izvrsiti u razumnom roku i Evropskog suda za ljudska prava da se sudska izvrsna rjesenja starija preko 10 godina moraju ODMAH izvrsavat.Medjutim, i pored bezboj pozurmica, predstavki i prituzbi najvisim organima RS, Ministarstvo finsnsija RS ovih dana navedene predmete stavlja u plan isplate u narednih 5 godina.Aferim u odnosu na predmet komentara, avione, helikoptere, garazu, klubove i dr.

Name

SV

23.07.2020 13:09

Oni ni u ratu nisu bili stvaraoci drzave, vec pljackasi drzave i naroda. Drzavu su stvarali borci u rovu i sumi, narod u bjedi i strahu, poginuli ocevi i sinovi, ljudi sa puskama na ramenima zarasli u kosi i bradi, iscrpljeni, iznemogli gladni i umorni itd...!!!!Dok su oni svercovali oruzje, cigare, humanitarnu pomoc, uzivali u skupstini i cuvali ih telohranitelji i vozali licni soferi. Koja ljudska ironija, pohlepa i ljudski bezobrazluk mogu da imaju politicari ljudi sa poremecenim umom i razumom. Pogledajte samo intervju na Yutube sa Biljanom Plavic, sve ce te shvatiti i razumjeti ko su ti "stvaraoci" RS.!!!! Sta je njima znacio narod i drzava. Njihovi lopovluci i bankovni racuni u Luganu itd itd itd. Narode urazumite se, dodjite sebi i vrijeme je da se kaze DOSTA VISE.!!!!!

ODGOVORITE
Name

Pera

23.07.2020 13:15

Njih je narod izabrao i NAROD SAD TREBA DA IM PLATI NJIHOVE PATNJE! STO SU SJEDILI NA SJEDNICAMA IMALI SVAKO SVOG VOZACA I VOZILO NEKI I OBEZBJEDJENJU STO SU POJEDINCI SVERCOVSLI(trebalo je to sve izdrzati) I STVORILI FIRME KAMIONE MILIONE!! A borci po ROVOVIMA e gospodo ONI SU IMALI ZAKONSKU OBAVEZU DA SE ODAZOVU NA MOBILIZACIJU I DA BRANE DRZAVU!! Tako ovi METUZALEMI RAZMISLJAJU!! A sto je mobilizacija bila NELEGALNA to se ne pominje!!

ODGOVORITE
Name

BL

23.07.2020 13:17

Pa ljudi moji Momcilo obrvan je i prije rata bio u pljackama i u zatvoru..poslije je samo nastavio

ODGOVORITE
Name

Bok

23.07.2020 13:23

SRAMOTA DA SAD IMAJU PRIVILEGIJU. U RATU SU IMALI SVE, SPAVALI U TOPLOM KREVETU, NOVACA ( DM) KO PRASCI SURTKE. MALO BIO NA IZLETU U HAGU I NAPUNIO DŽEPOVE EVRIĆA. SRAM GA BILO I IZDAO TERITORIJU OKO GRMEČA I ZA TO SU SVI DOBILI NOVCE OD IZDAJNIKA I RATNOG ZLOČINCA R. K. SPALILI GA TAMO U HAGU U PEPEO.

ODGOVORITE
Name

Ist Sarajevo

23.07.2020 13:25

Moj otac bio borac 1 kategorije,ranjavan u Neđarićima i umre 2006 god,majka uzme njegovu penziju i u sklopu penzije dobije borački dodatak.To je trajalo nekih godinu i kasnije joj skinu borački dodatak uz obrazlożenje da porodice umrlih boraca nemaju pravo na borački dodatak i tako joj skinu 100 km.Ovo što trażi Krajišnik je strašno jer su u ratu imali sve đżabe i pored toga su krali šta su stigli.Strašnoo

ODGOVORITE
Name

veteran

23.07.2020 14:10

Koji bolesnik moze biti čovjek pa prirediti doček ovom obrvanu nakon njegovog povrata sa robije.A bilo ih je pozamasan broj. Mogu misliti kako se sad kaju..

Name

Radašin re lideri

23.07.2020 13:54

Lopov i ostapler Krajišnik nije vidio od obrva kolikoje kraoza vrjeme rata zaslužan si.za iseljenje Srba iz Sarajeva narodusi govorijo da otkrivaju i razvaljuju kuće a svoju si steđivo dabi je izdo pod kiriju svoru i okupatorima,ti nisi stvaraoc RS nego rušitelj i ratni profiter kao i duduk on vam je kapiten

ODGOVORITE
Name

!

23.07.2020 13:57

tako je pošteni čovječe!

ODGOVORITE
Name

Zoran

23.07.2020 14:17

Jedan jedini put do sada sam saglasan sa Vukanovicem. On bi to trebao reči i svojim šefovima Sarovicu i Borenovicu. Te pare što su namenjene Krajisniku i kompaniji preusmeriti borcima i familiji poginulih.

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

23.07.2020 14:21

Mjesecno po 15 maraka boracki dodatak. Kad god da se organizuju demonstracije odmah idem,ako treba i šatore postaviti i strajkovati 24 sata tu sam,ali ne u parku nego pred Boskom.

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

23.07.2020 14:25

Pitajte Kalinića gdje su pare (3 miliona km ) od prodaje srebrenjaka za prvo porodilište u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

23.07.2020 14:31

Naprijed Vukane,jedina svijetlosti ovog napacenog naroda,uz tebe je sav posteni svijet

ODGOVORITE
Name

Pelagicevo-avramovina

23.07.2020 15:05

A dok smo mi cuvali vama koridor kroz posavinu nidge vas nije bilo... Svercovali ste s muslimanima...

ODGOVORITE
Name

Pravoslavac "pravi"

23.07.2020 15:24

Kakvi borci, takvi i stvaraoci, osramotište srbstvo za vijekove, a ovo je kap u punoj čaši, nakotili se brankovići, no džaba vam sve za manje od 250 godina ovom reprodukcijom ni jednog srbina neće bit ne u republici srpskoj već na balkanu, svake godine nestane 100 odjeljenja djaka, VAŠA POHLEPA GORA JE ZA SRBE OD SVIH NEPRIJATELJA U ISTORIJI SRPSKOG NARODA!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Лука

23.07.2020 17:35

Гаде ми се, фуууј! Ако ово прође, онда смо, заиста, на дну дна као народ! Сачувај Боже шта нас снађе, кад се боримо против ове пошасти вируса, они нашли да се расипају нашим новцем. Ужас!

ODGOVORITE
Name

Komentar

23.07.2020 18:23

Ovo je samo dokaz kontinuiteta pljacke.

ODGOVORITE
Name

A TAS ?

23.07.2020 21:38

Trebao si ga pitati sta bi sa onim golfovima 1992 na Vogosci .

ODGOVORITE
Name

Srboljubac

23.07.2020 22:18

Covjek zna da se bori,a ovaj placko na celu boraca lize dupe vlastodrzcima i maze oci borcima isti je on Kraisnik.Nije on bio u rovu ni minute nego je imo komandu u nekom hotelu sta on zna kako se borac patio.Dok god na celo borsa nedodje borac koji je bio pet godina u rovu vako ce biti.

ODGOVORITE
Name

brecalo

23.07.2020 23:39

Slusajuci kraisnikov interviju bolje receno mucanje i brisanje znoja vidilo se sta hoce jadan i takav ce da ostane sljam

ODGOVORITE
Name

vrs

24.07.2020 07:18

zbog prvog saziva RSa i njihovog lopovluka se 16. garava brigada 1993 godine vratila u banjaluku i postrojila lopove

ODGOVORITE