Kad kriza pokuca na vrata, piloti služe putnike

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sjedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje – sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih korona virusom, a od danas umjesto njih, putnike počinju da služe piloti.

Svijet 20.07.2020 | 07:44
Kad kriza pokuca na vrata, piloti služe putnike

– Piloti ipak neće mnogo vremena trošiti na guranje kolica kroz kabinu, nudeći piće i obroke, jer je ta usluga zbog virusa svedena na miniminum – saopštio je Islander tu odluku bez presedana, po kojoj će dio pilota sada brinuti o bezbjednosti punika u kabini.

Stjuardi i stjuardese odgovorni su za bezbjednost putnika i to je njihova prva i najvažnija uloga u aviokompaniji, za šta prolaže kroz višenedjeljne obuke, pa, kako prenose mediji, ostaje nejasno kako će piloti uspjeti u dva dana da se spreme za novu ulogu, jer je odluka o otkazu kabinskom osoblju donijeta u petak, nakon dužih neuspjelih razgovora sa predstavnicima sindikata.

Biznisinsajder navodi da još nije jasno da li je takva zamjena uloga dozvoljena u regionima u koje leti Islander, uključujući SAD i EU, prenosi biznisinsajder.

Isladner osnovan je 1937. godine.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ministar

20.07.2020 09:48

Ko će da vozi dok oni sluze kafu?

ODGOVORITE
Name

Me

20.07.2020 10:06

Autopilot

ODGOVORITE
Name

BL

20.07.2020 13:26

ma ja. kad je avion koji je trebao sletit u chikago preletio cilj zato sto su piloti spavali onda mogu ovi i kafu sluziti.

ODGOVORITE