Maksimović: Glavni prioritet borba protiv covid-19

- Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini Zlatko Maksimović najavio je danas novu organizaciju rada u prioritetnoj borbi protiv virusa korona i za bolje stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja trenutno ima 23 zaražena zdravstvena radnika.

Republika Srpska 16.07.2020 | 15:24
Maksimović: Glavni prioritet borba protiv covid-19

"Zbog zaraze virusom korona Bijeljina sedam dana nema epidemiologa, šest dana smo bez mikrobiologa, stala je PSR laboratorija, a od sinoć smo već obezbijedili dolazak i pomoć vrsnog epidemiologa Biljane Mijović, koja je pomoćnik dekana Medicinskog fakulteta u Foči, zaposlena na Institutu za javno zdravstvo, a njen doktorat je iz oblasti intrahospitalne infekcije, baš ono što bolnici treba", rekao je Maksimović u prvom obraćanju novinarima nakon imenovanja na funkciju.

Prema njegovim riječima, od jutros je već obezbijeđen i mikrobiolog iz zvorničke bolnice koji će biti saradnik bijeljinske bolnice, gdje je ponovo počelo izdavanje nalaza, a plan je da ostane dok se ne vrate oba bijeljinska mikrobiologa koji su zaraženi.

Maksimović je rekao da sa dvojicom stručnjaka iz Beograda razGovara o mogućnosti ponovnog pokretanja PCR laboratorije u Bijeljini i izrazio nadu da će i to biti obezbijeđeno naredne sedmice.

Prema njegovim rijelima, sa Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci u Bolnicu u Bijeljini očekuje se dolazak još jednog infektologa, jer bolnica ima samo jednog, kao i stručnjaka za intenzivnu medicinu.

"Veliki su problemi sa virusom korona u cijelom svijetu, nemoguće da ih nemamo i u Bijeljini, ali daću sve od sebe da zajedno sa saradnicima popravimo stanje", najavio je Maksimović i dodao da ima odličnu saradnju sa zaposlenima.

Maksimović je rekao da je juče završena primopredaja između prethodnog i novog vršioca dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini, da je prioritet kovid bolnica i da se još nije bavio finansijama, ali je naveo da je ukupan dug ove zdravstvene ustanove 28,5 miliona maraka.

On nije odgovarao na politička pitanja, ističući da je imenovan kao stručnjak da popravi stanje u zdravstvu.

Maksimović je naveo da su u Bijeljini danas još četiri lica pozitivna na virus korona, kao i po jedno lice iz Ugljevika i Milića u ovoj regiji.

Prema njegovim riječima, u kovid bolnici je 21 pacijent, jedan pacijent juče je podlegao od posljedica virusa korona, dva su slučaja izrazito teška, a ukupno su tri pacijenta na respiratoru.

Vlada Republike Srpske razriješila je Milicu Lovrić funkcije vršioca dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini, a na tu poziciju imenovala Maksimovića.  

(Srna)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Rvi Bijeljina

16.07.2020 13:34

Puna podrška doktore.

ODGOVORITE
Name

Goran M

16.07.2020 16:15

Neće ti ni biti teško. Prethodno rukovodstvo ti je sve ostavilo na tanjiru. I najvažnije, međuljudskim odnosi su bili kao nikad.

Name

Da

16.07.2020 13:36

BRAVO DR NE KO LOVRICKA BLAGE VEZE

ODGOVORITE
Name

ŠEF GULAGA

16.07.2020 15:48

TO, STEGNI, AKO TREBA I SILOM. IMA DA RADE.

Name

Borba ali neprestana

16.07.2020 13:39

Nadamo se da će se bolesnici oporaviti. Sve najbolje doktore, vjerujemo u vaše sposobnosti.

ODGOVORITE
Name

Vesna

16.07.2020 16:11

I primi još psihijatara. Trebaće za zaposlene.

Name

Re Vesna

17.07.2020 09:24

I prevodioca,da ga narod razume.

Name

Doktor

16.07.2020 14:22

Pozdrav doktore,spremi pikslu od 2-3 hiljade glasova za Miću..lp

ODGOVORITE
Name

Milos

16.07.2020 14:37

A priča se da je glavni razlog mažnjavanje para na nabavkama opreme i lijekova. Dobro je da si objasnio narodu.

ODGOVORITE
Name

Danica

16.07.2020 15:09

Rijetko kad propuste dobrog čobjeka, stručnjaka i organizatora na pravo mjesto, dali su se prepali velikog epidemiološkog haosa ili je politička igra, u svakom slučaju za Bijeljinu i okolinu koja zdravstveno gravitira Bijeljini ovo je odlična stvar. Naravno da ima i ljudi koim ovaj čovjek smeta ali dr Maksimović je za direktora bolnice pun pogodak

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

16.07.2020 15:12

Da je bogdo tako kako komentarisete. Svi su uprli da se dokaže kao doktorka nezna radit. Vlast je uvjek u pravu,nastimaju sebi da bude tako.

ODGOVORITE
Name

Stanko

16.07.2020 15:42

Ovaj zna raditi, samo što se podugo ne bavi baš medicinom. A ne znam i da se on nekad bavio medicinom?

Name

Mišo

16.07.2020 16:46

Doktorka zna raditi, ali neće. Ako ikako poznajete stanje u Bn bolnici, onda znate da se kod kardiologa, gdje je dr. Lovrić dolazi tako što moraš da imaš uputu što je normalno, a onda moraš lično da dođeš jedan dan u mjesecu koi oni odrede da se zakažeš, ne može telefonom (tako je bilo pre korone unazad 5 godina koliko sam imao potrebu za kardiologom) i taj dan je za sve pacijente tog mjeseca, pa je tog dana krkljanac u prizemlju bolnice, i onda te zakažu za mjesec kao da si ti došao onako preventivno. I kad dođeš na pregled za mjesec zbrzi te za 5 min. E ako odeš privatno, kao da je druga osoba u pitanju, onda je druga priča, lijepo si dočekan, korektno pregledan i platiš 100 km kardiološki pregled. Ovo je iz ličnog iskustva, i nije ništa protiv nje lično, ali je tako, naravno nije jedina takva, ali sad pričamo o njoj. Znači uzmeš platu u državnoj bolnici kao kardiolog, kao direktor, od novca osiguranika i opet ako osiguranik hoće normalan pregled mora joj privatno platiti 100 km. Dr. Zlatko je drugačiji, čovjek jednostavno hoće da se vidi rezultat i na tom državnom poslu i to je razlika.

Name

Praksa

16.07.2020 17:00

Lovricka je 15 godina poznata po tome da u bolnici zbrzi pregled i cekas mjesec na pregled, a ako se zakazes privatno moze sutra pregled100KM, u Galamicu sokaku u porodicnoj kuci na crno ,Bijeljinci znaju gdje je to.

Name

Dr

16.07.2020 15:50

Pravi covjek na pravom mjestu,srecno.

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2020 16:11

Ne rece Lovricka prije 2 dana da mikrobiologija ne radi, a se u BN 7 dana ne moze uraditi nijedan nalaz mikrobiologije, ni za redovno lijecenje .

Name

Bojan

16.07.2020 16:47

Krug se zatvorio, olpet na starom mjesrtu.Dosta stvari se i zaboravilo kad se ne radi u struki, znam po sebi..

ODGOVORITE
Name

Re:Milance

16.07.2020 16:58

Ja sam o ovom čovjeku čuo sve najbolje kao direktoru. To zna izgleda cijela Semberija ali je problem sto političari hoće svoj kolač i to nemilosrdno. E tu je on tanak i to je jedini problem. Ako se odupre Micicu ( trećini) onda je položio.

Name

Samo vas posmatram

16.07.2020 16:53

Postavljam pitanje bilo kome ovdje, da mi napise ime i prezime jednog, jedinog direktora postavljenog od strane ove vlasti koji casno, odgovorno i u korist gradjana radi svoj posao? Zar neko stvarno misli da je vlast dovela Maksimovica da radi posao? Dovela ga je da ne bi slucajno bio oponent Micicu, a ovo mu je nagrada kao karamela. Sve i da pokusa da radi casno brzo ce mu biti skrenuta paznja. Uostalom da je castan sa njima ne bi tikve ni sadio. A vi i dalje vjerujte u casne namjere necasnih koji su nam i posljednji tracak nade da ce ovdje biti bolje zatrli na krilima podrske svojoj sopstvenoj nesreci.

ODGOVORITE
Name

Uspjesna Srbska

16.07.2020 17:08

Sta bi dali sada oni sto su napustili doktora da mogu stati do njega. Kao naprimjer Cacanovic, pa sad posto je sve izdao i prevario a poslednji adut mu bio Sloboprom koji se postavio i Lovricku pise gluposti po fejzbuku. Dok je uzimao mito u inspekciji i krao u AD Gradu bilo mu je dobro.

ODGOVORITE
Name

Ad Grad

16.07.2020 17:53

U vrijeme ovako teskog stanja nas bivsi direktor kupuje novo auto, to je ukrao u nasoj firmi, a oca prijavio na socijalnu pomoc bijednik i jadnik .