Ministarstvo negira navode da je izvještaj "friziran"

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske reagovalo je povodom izjava o navodnom "friziranju" izvještaja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Bijeljini.

Republika Srpska 15.07.2020 | 14:26
Ministarstvo negira navode da je izvještaj "friziran"

"Povodom dezinformacija o navodnom „friziranju“ zvaničnog izvještaja Komisije za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, vezano za trenutnu epidemiološku situaciju pojave i širenja SARS-CoV-2 u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, a koje su iznesene u javnosti Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske oštro odbacuje ove insinuacije i upozorava javnost da je riječ o zlonamjernim tvrdnjama", kaže se u saopštenju Ministarstva zdravlja RS.

"Ministarstvo zdarvlja i socijalne zaštite Republike Srpske formiralo je Komisiju za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, vezano za trenutnu epidemiološku situaciju pojave i širenja SARS-CoV-2 u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina upravo sa ciljem utvrđivanja tačnih oklonosti pod kojim je došlo do zaražavanja zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dosljednog sprovođenja mjera u cilju srečavanja i suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva. Članovi Komisije su odmah po izvršenom nadzoru potpisani izvještaj dostavili Ministarstvu", dodaju u saopštenju. 

Nakon izjave bivše direktorke bijeljinske bolnice Milice Lovrić “da je Ministarstvo zdravlja RS friziralo izvještaj Instituta za javno zdravstvo zbog nečijih viših ciljeva", komentarisao je i  Slobodan Stanić predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a, pitajući "Ko frizira i po čijem nalogu izvještaje".

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Blagoje

15.07.2020 12:50

A ja sam mislio da će potvrditi da su falsifikovali izvještaj. Koja je to sprdnja sa narodom? Bolje bi bilo da smanjite cijene lijekova nego da se reklamirate kao starlete.

ODGOVORITE
Name

Mile

15.07.2020 13:00

Hahaaaaaa

Name

Re

15.07.2020 13:08

Kako da smanje cijenu lekova. Sta ce onda Moja apoteka. A zna se ko je vlasnik.

Name

Milorad

15.07.2020 13:08

VJERUJEM DOKTORKI APSOLUTNO.

Name

Borac

15.07.2020 13:10

Sami sebe negirate. Prvi put je bilo da to nema veze sa fudbalom. A sada ima veze. Kada lazete,lazite okruglo. Nekome je smetalo sve u BN. Najvise mici trecini i njegovim papcima.

Name

Zdravstveni radnik

16.07.2020 08:52

Povodom dezinformacija o navodnom „friziranju“.... Koga oni sad ubjeđuju u ovo? I ptice na grani znaju šta je pozadina. Ljubav je prolazna a INTERESI SU VJEČNI.... Tek da se zna. A zna se dobro. Nama je žao što je došlo do ovoga.

Name

Milos

15.07.2020 12:55

Prica se po gradu da Lovricka prelazi u SDS

ODGOVORITE
Name

11903

15.07.2020 13:34

Znaci li to da me autor ovog teksta kao bivseg dekontaminatora i zdravstvenog radnika u trajanju 33 godine ubjedjuje da ova ustanova radi savrseno i bez greske? Ako stvar posmatramo vojnickim okom, u situaciji kad cujes vijest da su pozitivni 2 epidemiologa, 2 mikrobiologa i jos par ljekara drugih specijalnosti, veci broj tehnicara itd, dodjes do zakljucka da je kompletan strucni stab ove jedinice izbacen iz stroja ili jasnije receno zarobljen, a bivsi komandant, to jest dr. Lovriceva spomene vise ciljeve. Nije li bilo logicno da su zbog ovoga svi u lancu od Mice Micica pa nize podnijeli ostavke, bili smijenjeni, ili pohapseni sasvim svejedno ili ce da bude dovoljno posle svega da se konstatuje da su svi imali dobre namjere, al' eto.

Name

GLEDA TV.

15.07.2020 14:10

AKO SE OVO STANJE SA KORONOM KORISTI ZA POLITICKE INTERESE ONA SMO ZAISTA DOTAKLI DNO.OPAMETITE SE LJUDI VIDITE DA SADA IMAMO DNWVNO BROJ OBOLELIH KOLIKO SMO UKUPNO IMALI U APRILU MJESECU.OSTAVITE SVE PO STRANI POMOZITE OVIM LJEKARIMA DA IZDRZE SVE OVO A POSLE SE KOLJITE OKO VLASTI DABOGDA SE ZASITILI FOTELJA I PARA.

Name

Leonardo

15.07.2020 19:59

Tek će se pričati šta je Vlada uradila smjenom najboljeg menadžmenta u zdravstvu RS. Ali, neka im je na čast. A imaće vremena da se drže za glavu.

Name

Мирић

16.07.2020 06:09

О истини коју је изнијела уважена др Ловрић ће се дуго причати. И добро је да се прича о истини. Коначно да су сви увидјели колико је ова жена, докторка, колегиница и пријатељ, значила и значи за болницу и Бијељину. Они који је познају то знају одавно.

Name

ЛЕОНАРДО

16.07.2020 06:42

МИЛИЦА ЈЕ ЖЕНА ВЕЛИКОГ СРЦА. ЖЕНА ХЕРОЈ, КОЈА СЕ ЗАУЗЕЛА ДА БОЛНИЦУ НАЧИНИ НАЈБОЉОМ И ДА У БИЈЕЉИНИ ОКУПИ ОНО НАЈБОЉЕ У ЗДРАВСТВУ ИЗ БЕОГРАДА И НОВОГ САДА. ДА БОЛНИЦУ ОПРЕМИ СА ОНИМ ШТО ЈОЈ ЈЕ ПРИЈЕ НЕДОСТАЈАЛО. ЖЕНА КОЈА ЗНА ДА СУ ПРЕКО 30 ГОДИНА ИЗ БИЈЕЉИНЕ ТЈЕРАНИ ОНИ КОЈИ НЕШТО ЗНАЈУ ДА БИ ОСТАЛИ ОНИ КОЈИ НИШТА НЕ ЗНАЈУ. НАЖАЛОСТ, ТАЈ ТРЕНД ЋЕ СЕ НАСТАВИТИ. БИЈЕЉИНА ЈЕ ИМАЛА ШАНСУ ДА ПОСТАНЕ ВЕЛИКИ ГРАД АЛИ ЗБОГ ОВАКВИХ РЈЕШЕЊА ЋЕ УВИЈЕК БИТИ КАСАБА. СМИЈЕНИШ СТРУКУ И ДОВЕДЕШ НЕКОГА КО ОДАВНО НЕМА ВЕЗЕ СА СТРУКОМ. НАБАВКЕ И ТЕНДЕРИ НИСУ СТРУКА...

Name

Ozren

15.07.2020 12:58

Ovaj Šeranić je izgledao kao dobar ali pokaza se ko je i kakav. I on je sličan Špiriću. Ne znam samo da li se i on seli u Monte Karlo. A i dalje lijekovi skuplji od 2 do 10 puta nego u Srbiji. Za to se oni bore i to je njihov cilj.

ODGOVORITE
Name

Re

15.07.2020 13:28

Kakav Seranic. Obicni poltron koji je po kljucu postavljen,samo da ga ima. Spiker.

Name

MIĆEVAČA

15.07.2020 13:39

Bitno je da je Markovićeva uništila robne rezerve i dobi la resor u Sarajevu. LOPOVI.

Name

Re

15.07.2020 14:34

Mislis Škrbic. Da, to mu je mentor. Kum.

Name

Povjerenje

15.07.2020 13:41

Sve je laz..... Ne moze se vjerovati ni jedna rijec koju kaze vlast.

ODGOVORITE