Ispravka: Netačno da je beba rođena sa spiralom u ruci! (FOTO)

Ispravljamo vijest da je beba u Vijetnamu rođena s kontracepcijskom spiralom u ruci, a fotografije su postale viralne na društvenim mrežama, što nije tačno.

Zanimljivosti 10.07.2020 | 15:26
Ispravka: Netačno da je beba rođena sa spiralom u ruci! (FOTO)

U današnje vreme postoje brojne metode kontracepcije, no one nisu uvek 100% delotvorne. Tome u prilog ide i slučaj 34-godišnje majke iz Vijetnama koja je ostala trudna usprkos kontracepcijskoj spirali.

Prije dve godine neimenovana žena ugradila spiralu kako ne bi ostala trudna, no kasnije je saznala kako je ipak ostala u drugom stanju i da je rodila je bolnici u Hai Phongu na severu Vijetnama .

Nije tačna vijest, koju smo prenijeli s portala, da je beba , koja je  bila zdrava i težila je 3,2 kg, došla neuobičajeno zahvaljujući činjenici da je ponela suvenir sa sobom - maminu neučinkovitu spiralu, što nije tačno.

Takođe, kako nas je upozorio portal Raskrikavanje, akušer Tran Viet Phuong nije mogao reći kako je beba rođena sa spiralom u ruci, a lokalnim medijima otkrio je kako je ta scena bila toliko neobična da ju je odlučio fotografisati, što je netačno.

"Nakon porođaja pomislio sam kako je zanimljivo da beba drži tu spravu... No nikad nisam pomislio da će to privući toliko pažnje."

Phuong sumnja na to da se spirala pomakla iz prvobitnog položaja te tako postala nedelotvoran oblik kontracepcije.

Kad se ugrade propisno, spirale su više od 99% efikasne i mogu trajati pet do 10 godina.

Izvor: blicnews.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar