Procesuirano 25 osoba zbog nereda u Beogradu

Povodom nasilnih događaja koji su se odvijali u Beogradu u večernjim i jutarnjim časovima posljednja dva dana, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je sada prekršajno i krivičnopravno proceusirano 25 osoba, od kojih više njih zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Srbija 09.07.2020 | 11:37
Procesuirano 25 osoba zbog nereda u Beogradu

Tužilaštvo napominje da ovi podaci nisi konačni te da se radi na identifikaciji i drugih osimnjičenih kako za krivična djela tako i prekršaja protiv javnog reda i mira.

U saopštenju se napominje da je Više javno tužilaštvo zajedno sa osnovnim tužilaštvima aktivno pratilo razvoj nasilnih događaja i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzimalo mjere radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih djela koja su izvršena u blizini Narodne skupštine.

Ističe se da će ovo tužilaštvo, imajući u vidu svoju zakonsku obavezu da preduzima gonjenje izvršilaca krivičnih i kaznenih djela, nastaviti sa preduzimanjem daljih radnji radi očuvanja javnog reda i mira u Beogradu kao i poštovanja Ustavom i zakonom zaštićenih vrednosti našeg društva.

Danas se u ovom tužilaštvu očekuje saslušanje nekoliko osumnjičenih za krivična djela počinjena 6. jula u centru Beograda.

Prekršajni postupci su takođe u toku.

(Tanjug) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Gojko

09.07.2020 09:59

Samo po redu, sve ih identifikovati i procesuirati, pa nek mami i tati pale i ruše!

ODGOVORITE
Name

šeprtlja

09.07.2020 11:59

Jesi li to sam smislio?

Name

Udri narodna milicijo

09.07.2020 12:18

Svugdje po svijetu se odrzavaju parlamentarni izbori i normalno je da oni koji NISU PRESLI CENZUS sastavljaju vladu vode narod i drzavu u naredne cetiri godine samo u Srbiji ti isti gubitnici moraju izaci na ulicu da traze svoje ZASLUZENE FOTELJE. Sramota je da oni koji su totalni luzeri ne vladaju jer su svi zajedno osvojili 5% glasova i valjda bi bio red da Vucic sjase da oni zajasu. A prica o koroni i mjerama kao povodu protestima je smijesna.

Name

Јелена

09.07.2020 10:18

Срам вас било! Овако преносите терор који полиција и подметнути хулигани од стране власти врше над народом у Србији који мирно протестује у последња два дана? Да ли сте имали прилику да одгледате оне потресне снимке? Зашто њих не пустите? Стидите се, "објективни новинари"!

ODGOVORITE
Name

MOBI DIK

09.07.2020 10:20

Sve razbijace ihuligane treba poslati na visegodisnju robiju u kamenolom DA po ceo dan razbijaju kamen

ODGOVORITE
Name

Handrkač

09.07.2020 11:58

hoce biti veceras cirkusa da pripremim kokice i pivo

ODGOVORITE
Name

RE GOJKO

09.07.2020 13:44

Vidi gojko jada usred Beograd a i muke u sred banja luke.

ODGOVORITE