U BiH 141 novi slučaj zaraze, troje preminulih

U Bosni i Hercegovini u nedjelju je potvrđen 141 novi slučaj zaraze korona virusom, dvostruko manje nego u subotu kada ih je bilo čak 289.

Bosna i Hercegovina 05.07.2020 | 21:58
U BiH 141 novi slučaj zaraze, troje preminulih

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu srednje životne dobi iz Ugljevika i muškarcu i ženi starije životne dobi iz Banjaluke i Kozarske Dubice.

Zaraza je potvrđena kod 102 osobe u Federaciji BiH i 39 u Republici Srpskoj, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo, te naveli da je u Srpskoj izvršeno 297 testiranja laboratorijska uzorka, a u Federaciji je testirano je 687 uzoraka.

Najviše novozaraženih, 42 je u Sarajevu te u Banjaluci gdje je bilo 11 novih slučajeva.

Zbog pojačanog širenja zaraze u Sarajevu Krizni štab je uveo dodatne mjere, uključujući obvezu nošenja zaštitne opreme u zatvorenim prostorima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći.

Zanimljivo je primijetiti i konstatovati da je broj testiranih konstatno manji vikendom i da je to vrlo primjetno posmatrajući statistiku i brojke zadnjih par nedelja!?

(BN/Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Andric

05.07.2020 14:35

Pa manji je zato sto su manji broj ljudi testirali,a procentualno je tu negdje.Sto ce reci,manje testiraj,manje oboljelih,i to je to...

ODGOVORITE