Srbačko udruženje invalida brine o svojim članovima

Rukovodstvo Udruženja Ratnih vojnih invalida iz Srpca odlučilo je da pruži finansijsku pomoć za osam svojih članova koji se nalaze u stanju socijalnih potreba. Tako će sedam invalida dobiti po stotinu, a jedan invalid 200 maraka. 

Republika Srpska 04.07.2020 | 20:54
Srbačko udruženje invalida brine o svojim članovima

Najveći dio svoje aktivnosti srbački ratni-vojni invalidi posvećuju upravo brizi o najugroženijim saborcima, obezbjedjujući im materijalnu pomoć i banjsko-klimatsko liječenje i oporavak.

„Nažalost, naše mogućnosti su ograničene, a potrebe članova su sa svakom godinom sve veće, pa je ova pomoć najčešće gotovo simbolična. Veliki je broj invalida koji žive u teškoj situaciji, bez zaslužene podrške društvene zajednice. Zbog toga na ovaj način pokušavamo da im nevolje bar ublažimo i istovremeno pokažemo da nisu bar od nas zaboravljeni“, kaže predsjednik Udruženja RVI u Srpcu Milorad Stanišljević Crni. 

Ovo udruženje, koje je osnovano 2009. godine, broji 87 članova. Preko Saveza RVI Republike Srpske dobija sredstva za najmanje jednog člana na ime ekonomskog oporavka domaćinstva u vrijednosti 2.500 KM.  Stanišljević dodaje da Udruženje uz pomoć Saveza svake godine uspijeva poslati nekoga od svojih članova na banjsko liječenje i rehabilitaciju, što je od velike važnosti.

(BN/S.K.) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Drasko

04.07.2020 21:03

I ja bih se ukljucio u akcija doniro bi jednu Corbicu naravno solo

ODGOVORITE
Name

P

05.07.2020 10:32

Žalosno je što oni moraju pomagati umjesto da to radi država.

ODGOVORITE