Preduzimaju se sve mjere da korona ne uđe u dom u Palama

Student iz Čajetine, kod kojeg je potvrđen virus korona i ima blažu kliničku sliku, boravio je u Studentskom centru “Pale”, pa je upućen kući, tako da se preduzimaju sve neophodne mjere radi sprečavanja ulaska virusa korona u dom, rekao je Srni direktor ovog centra Damjan Škipina.

Republika Srpska 03.07.2020 | 13:37
Preduzimaju se sve mjere da korona ne uđe u dom u Palama

– Riječ je o studentu Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport. Sve njegove kontakte, njih 10, uzeli smo u obzir i poslali kućama. Trudimo se da ljudima obezbijedimo prevoz ili da neko od rodbine dođe po njih kako bi otišli u kućni karantin i čekali testiranje u svojim lokalnim zajednicama, te kako bismo smanjili broj potencijalno zaraženih u domu i na taj način pokušali presjeći dalje širenje Covid-19 – istakao je Škipina.

On se nada da će u narednom periodu situacija biti stavljena pod kontrolu i da neće biti daljeg širenja virusa korona. 

Prema njegovim riječima, nije poznato gdje se student zarazio jer je uslov za ulazak u studentski centar bio negativan test na virus korona koji su svi studenti donijeli kao dokaz.

– Od početka juna zabranjen je ulazak u dom svim drugim licima, osim zaposlenih u Studentskom centru i studenata koji su korisnici. U Dom nisu ulazila treća lica, to se poštovalo, uključujuće sve mjere – od dezinfekcije do držanja distance – navodi Škipina.

On kaže da se situacija ne može u potpunosti kontrolisati jer studenti koji borave u domu na fakultetima kontaktiraju sa studentima koji nisu testirani, a tu je i socijalni život, odnosno aktivnosti poslije nastave.

Škipina je zahvalio svim studentima za odgovornost, ističući da Studentski centar ima maksimalnu saradnju s njima, budući da već četvrtu sedmicu borave u domovima i poštuju sve propisane mjere.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Difovac

03.07.2020 15:06

Vazda difovci naprave nejsra na Palama hahahahah

ODGOVORITE
Name

Radovan

03.07.2020 18:17

Kada će se vlada posvetiti poboljśanju Istočnog djela Republike Srpske