Posebni kolektivni ugovori će biti potpisani, prava radnika neće biti dovedena u pitanje!

- Posebni kolektivni ugovori za upravu i javne službe, biće na vrijeme zaključeni i prava radnika neće biti dovedena u pitanje, saopšteno je iz Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.

Republika Srpska 03.07.2020 | 12:06
Posebni kolektivni ugovori će biti potpisani, prava radnika neće biti dovedena u pitanje!

Iz Sindikata poručuju da kao većinski reprezentativni sindikat koji djeluje u okviru Saveza sindikata Republike Srpske, u narednim danima, započeće pregovore sa resornim Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, radi zaključivanja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti uprave i Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama.

"Posebni kolektivni ugovori biće zaključeni u periodu od tri godine, što predstavlja realizaciju zaključaka sa sastanka predstavnika Saveza sindikata Republike Srpske sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i resornim ministrima", kaže se u saopštenju.

Dodaju da su posebni kolektivni ugovori u upravi i javnim službama su i dalje na snazi i Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske, će kao ovlašteni zakonski potpisnik, zaključiti nove posebne kolektivne ugovore u upravi i javnim službama, do zakonski predviđenog roka.

Iz Sindikata podsjećaju da su ova dva kolektivna ugovora, prošle godine, mimo volje članstva, produžena na period od samo godinu dana, jer je to zahtijevao drugi Sindikat, koji djeluje u ovim oblastima, dok su svi drugi posebni kolektivni ugovori za budžetske korisnike (obrazovanje i kultura, policija, pravosuđe), zaključeni na period od tri godine.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Drina

03.07.2020 10:26

sto se tice prava radnika. tih skoro i da nema.

ODGOVORITE
Name

Re

03.07.2020 13:51

Ma sve je to sredio ovaj sa slike..Branko Zelenovic, zaposlen u Vodama Srpske, sef voznog parka, buduci Premijer

Name

Re

03.07.2020 15:39

Bas tako..!

Name

Prava

03.07.2020 10:28

Šta je sa pravima nezaposlenih?

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

03.07.2020 11:35

Ма наравно да ће бити! Зар је неко сумњао у то? Чува "велики баја" своју управу и "јавне" јер су им то највјернији гласачи. Сада само треба очекивати , овдје на БН-у , коментаре запослених у набројанима како они нису за овај режим и како , у највећој тајности , гласају против режима. Ето , вјерујем вам на вашу "часну пионирску" и "мајке ми" да је то истина и да сви ви нисте стубови на којима стоји ова власт. У ствари , ти "јавни" и "управа" , са све тим њиховим синдикатима , су права власт у Р. Српској.

ODGOVORITE
Name

Državni službenik

03.07.2020 20:44

Ko je ovaj sindikalac, odakle je ovaj ispuzao? Neki novi pijun Ranke Mišić? Za ovog pričaju da je neki vozač u Vodama Srpske. Koga on da predstavlja i koga on da zaštiti, majko mila..?

ODGOVORITE