Predsjedništvo BiH usvojilo budžet za 2020. godinu

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojilo budžet za 2020. godinu.

Bosna i Hercegovina 26.06.2020 | 15:20
Predsjedništvo BiH usvojilo budžet za 2020. godinu

Prijedlog budžeta, uputio je Savjet ministara BiH sredinom sedmice, a sjednici je prisustvovao i Zoran Tegeltija predsjedavajući Savjeta ministara BiH. 

Sada će budžet biti upućen u oba doma Parlamentarne skupštine BiH na usvajanje.

Kako je ranije rekao ministar finansija Vjekoslav Bevanda na budžet se čeka kako bi se riješila akutna pitanja poput migrantske krize i ispunjava uslova za priduživanje Evropskoj uniji.

Budžet je isčekivala i Centralna izborna komisija BiH koja je više puta upozoravala da, ukoliko budžet ne bude uskoro usvojen, izbori se neće moći održati ni 15. novembra zbog svih procedura i obaveza koje CIK mora obaviti u okviru priprema za iste.

Za održavanje izbora su izdvojena 4,2 miliona KM.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Joey Tribbiani

26.06.2020 15:25

U svakoj iole normalnoj državi, usvajanje budžeta za tekuću godinu je jedna od prvih stvari koja se rješava u svakoj novoj kalendarskoj godini. Ali, ovo je Bosna i Hercegovina, zemlja apsurda, gdje je i Bog digao ruke od svega. Pa mi smo više od godinu dana čekali na novu vlast na državnom nivou!

ODGOVORITE
Name

Hana BL

26.06.2020 16:09

Bravo, jos malo pa cete usvajati budzet za iducu godinu neradnici!

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

26.06.2020 17:31

Ma moralo se usvojiti.Zavrtale se ruke i uši.Biće izbora a nekima to ne odgovara,ne mogu mrtvi da glasaju.S kojim pravom kad su mogli zadnjih 20godina?

ODGOVORITE