U Australiji granice zatvorene do naredne godine

Australija, najvjerovatnije neće otvoriti granice za međunarodne putnike do naredne godine, ali će pokušavati da ublaži regulative za ulazak studentima i drugim posjetiocima koji ostaju duži period, rekao je danas australijski ministar trgovine Sajmon Birmingem.

Svijet 17.06.2020 | 08:09
U Australiji granice zatvorene do naredne godine

Birmingem je istakao da bi regulativa obaveznog karantina za građane koji se vraćaju u Australiju mogla biti primijenjena i za međunarodne studente i druge posjetioce sa planovima za duži ostanak. 

– Možemo jednostavno nastaviti sa četrnaestodnevnim periodom karantina koji su dobro funkcionisali za povratnike – napomenuo je Birmingem.

U Australiji je virusom korona zaraženo više od 7.300 osoba, a 102 su umrle.

Australijska država Viktorija danas je prijavila da je u protekla 24 časa 21 osoba oboljela i to je najveći dnevni rast oboljelih.

Od toga 15 su putnici koji su se vratili i nalaze se u karantinu

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

banja luka

17.06.2020 07:59

u australiji 7 puta vise oboljelih sa istom smrtnoscu kao kod nas..mi zasad imamo najvecu smrtnost, da mi je znati zasto

ODGOVORITE
Name

Andric

17.06.2020 16:06

I sta s tim.Opet ce imati zarazenih i zarazenih,bez obzira kakve god mjere donijeli.Borba svih drzava(cast Bjelorusiji) je teledirigovana iz SZO,a svi znamo pod cijom su oni komandom.Pametnom dosta...

ODGOVORITE