Brisel kupuje vakcine protiv korone za EU?

Evropski komesar zdravlja Stela Кirijakides rekla je da je Evropska komisija dobila politički mandat od vlada zemalja Evropske unije da u njihovo ime pregovara o nabavci vakcina protiv virusa korona, dodavši da je pozvala neke od članica Unije da odustanu od paralelnih inicijativa.

Svijet 12.06.2020 | 17:27
Brisel kupuje vakcine protiv korone za EU?

Кirijakidesova je na konferenciji za novinare rekla da je EК dobila ogromnu podršku vlada zemalja EU za plan da iskoristi fond od 2,4 milijarde evra kako bi unaprijed kupila vakcine protiv Covida – 19, prenosi Gardijan.

Njemačka, Francuska, Italija i Holandija već pregovaraju sa farmaceutskim kompanijama o kupovini vakcina, što može da oslabi zajedničku nabavku na nivou EU, podsjeća britanski list.

Kirijakidesova je navlela da te dvije inicijative imaju isti cilj i da oba puta treba da teže dobrobiti svih 27 članica EU.

– Riječ je o zajedničkoj saradnji, a ne takmičenju – istakla je Kirjakidesova.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Istina

12.06.2020 16:34

Hahah kupuju vakcine ali od koga znači od tvorca virusa

ODGOVORITE
Name

Mato

12.06.2020 17:13

Evro lopuze

ODGOVORITE
Name

Strašššnnnno

12.06.2020 17:26

Ovo je brzina svjetlosti. Vakcine nema, a oni je kupuju. Šta je ovo? I zašto? Očigledno je pripremljena nova valuta i velika im žurba. Bože sačuvaj? Bože, kazni ove manijake!

ODGOVORITE
Name

General

12.06.2020 20:10

Vakcina vec postpji samo sto mora proci sigurnosne procesure. Njemacka vec ima vakcinu.

Name

Nije

13.06.2020 01:33

Bili jos proizveo dovoljno cipova pa ce se malo duze pricekati i dok jos malo pomre ovih starijih da se skinu sa budzeta. Ja da se pitam ja bi je kupio od erdogana jer je on mislim najpouzdaniji jer ne zarezuje ni evropu ni zapad nizasta. Radi covo sve na svoju ruku kao i osman kada je stvarao osmansko carstvo te je zato i jako i dan danas. Od ovih pljackasa zapadnih nebi kupio ni zvaku.

ODGOVORITE