Pogledajte koga je sve Poreska uprava RS prijavila tužilaštvu

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih pet mjeseci ove godine nadležnim tužilaštvima dostavila devet izvještaja protiv poreskih obveznika zbog osnova sumnje da krivičnim djelima oštetili budžet Srpske za 2,97 miliona KM.

Republika Srpska 05.06.2020 | 10:42
Pogledajte koga je sve Poreska uprava RS prijavila tužilaštvu

Izvještaji su u tom periodu podneseni, prije svega zbog utaje poreza i doprinosa, ali i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, te povrede prava radnika.

Naime, najviše izvještaja nadležnim tužilaštvima u ovoj godini, njih šest, podneseno je zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, odnosno zbog sumnje da su odgovorna lica u četiri preduzeća i jedno fizičko lice utajili poreze i doprinose u ukupnom iznosu od 2.462.731 KM štete za budžet RS.

Za ovo krivično djelo izvještaji su podneseni protiv dva odgovorna lica u preduzeću „Agrotruck“ Srbac , „Narval“ Bijeljina, „Guzijan Pasuscuro“ Laktaši i „Delta auto“ Novi Grad.

Pored toga, od početka ove godine Poreska uprava RS je nadležnim tužilaštvima podnijela i dva izvještaja protiv odgovornih lica u dva preduzeća zbog sumnje u postojanje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, čime je po budžet RS pričinjena šteta u iznosu od 173.776 KM.

Izvještaji su zbog ovog krivičnog djela podneseni protiv odgovornih lica u preduzećima „Maltea“ Gradiška i  „Business consultant Janić“ Banjaluka.

U ovom periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je i izvještaj protiv odgovornog lica u preduzeću „Uranak produkt“ Banjaluka, zbog sumnje u postojanje krivičnog djela povreda osnovnih prava radnika, čime je po budžet RS pričinjena šteta u iznosu od 336.766 KM.

Iz Poreske uprave kažu kako ovi podaci pokazuju da je i u 2020. godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Poreske uprave RS na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela.

„Inspektori Poreske uprave RS će i u narednom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, nastaviti intenzivan rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske“, rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.

(Capital)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Milan

05.06.2020 09:31

Imate li hrabrosti poslat kontrolu u preduzece LEGEND iz I.Sarajeva ima tu para kolko hocete Sta je sa putevima RS Smijete li dirati Nesica Lucica i Glavasa

ODGOVORITE
Name

5

05.06.2020 14:58

A gdjetije...Nikola Teska,R.Rezerve,B.Banaka, S.Banka,Farmaland.itd itd

Name

Ogorcena

05.06.2020 09:40

HAJD SUPER MERICIC NESTO I RADI

ODGOVORITE
Name

Liki

05.06.2020 09:45

Pa ni vlada nije uplatila doprinose radnicima pa se ništa ne tereti . Samo neku sići hvataju a ove krupne ribe uzimaju li uzimaju.

ODGOVORITE
Name

Liki re

05.06.2020 13:11

Nije tacno. Vlada je vec isplatila poslodavcima. Mozda nije svima jos ali hoce. U firmi gdje ja radim, gazda je dobio doprinos, a on nama radnicima je isplatio za ono vrijeme sto smo bili kod kuce..

Name

Andric

05.06.2020 18:08

Za liki re:nije isto,uplatila i uplatice.Oni su rekli da su utorak isplatili svima plate za april.Sad je petak vece,para meni i mojim radnicima jos uvijek nema.Zar nisu obecali da ce do kraja maja biti isplaceno svima.Zasto stalno laz i samo laz.Probijen je rok,isto kao za sator,pa sta mislis da i ja sad raskinem ugovor s drzavom i nek mi namire svu stetu,i plate i moju zaradu i pretrpljen strah zbog svega ovoga.U cemu je razlika...

Name

Hhhha

05.06.2020 10:20

A jesu probraliiii jesu li nepodobni ili neutralni!???

ODGOVORITE
Name

Atomska Bomba

05.06.2020 10:24

je nama spas

ODGOVORITE
Name

Radovan

05.06.2020 10:37

Šta je sa Milokradovim jaranima svi pošteni ajd ne serite. Prijave idu onima koji se usprotive režimu.To i ptice znaju na grani.Banana je ovo država zato će mo se iseliti pa neka pljačkaju ćaću svoga govna.

ODGOVORITE
Name

miki

05.06.2020 10:41

kome prijave jadni bili kad nema tuzilastva.

ODGOVORITE
Name

Pa

05.06.2020 11:14

To i radeee krupne ribe u sptezi sa tuzilastvom i svojim institucijamaaaa!to je dokaz da krupne ribe tamane manje ribeee!!sad se izjedaju izmedj sebe!!!!strasnooo u 21 vijeku!ista taktika kao u ratu!!! Stari pavic penzioner nije odavde pravi se englez a debelooooo zaglibio sa krupnim ribama kao i djokic ministar za sve !!! Dok velike ribe ne odu u zatvore sitnee ce davnajebuuu!!a narodvod rata rastjeran opljackan zivi i radi po tudjim drzavama jer njihova je opljackana politickotajkunska mafija haraaaa na balkanu njih Evropa ne zanima avnarod ide sam u Evropu!!!!

Name

Smiješno i strašno

05.06.2020 12:48

ISTI SLUČAJ KAO SA LEJLOM REŠIĆ. NISU NJIHOVI CRVENI. GDJE SU VAM VAŠI LOPOVI I KRIMINALCI ŠTO NIŠTA NE PLAĆAJU. DA NIJE SMIJEŠNO BILO BIH ŽALOSNO.

ODGOVORITE