FK Zvijezda 09 najavljuje sudski spor zbog ispadanja

Povodom odluke FS BiH o okončanju BHT Premijer lige trenutnim stanjem na tabeli, a samim tim i ispadanjem FK Zvijezda 09 iz ovog takmičenja, jer su bili na poslednjem mjestu, čelnici ovog sportskog kluba iz Bijeljine su održali su konferenciju za medije, gdje su istakli razloge za nezadovoljstvo i neslaganje sa odlukom.

Fudbal 03.06.2020 | 20:56
FK Zvijezda 09 najavljuje sudski spor zbog ispadanja

Fudbalski klub “Zvijezda 09”, kao posljedica odluke Fudbalskog saveza BiH da se prekine BHT Premijer liga, je ispao iz ovog elitnog ranga.

“Klub je imao osnova da se nada uspjehu, iako je bio na začelju tabele. Prošle godine smo iz 5 utakmica izašli kao pobjednici, i to protiv vrlo jakih ekipa, kaže Boris Stanišić, predsjednik Fudbalskog kluba “Zvijezda 09” i dodaje da mu odluka Fudbalskog saveza BiH nikako nije jasna.

“Izvršni odbor FS BiH, kako čujem, nije imao ni poreglasavanje, nego je to sve urađeno nekako da se ne zna ni kako ni šta. Nije se raspravljalo o tome uopšte. Imam osjećaj da se o tome sve znalo i par mjeseci ranije,” dodaje Stanišić.

“Ovo sve što se radi, radi se direktno na štetu Kluba “Zvijezda 09” koji, jako je važno, ima i licencu za evropska takmičenja. Takođe, Izvršni odbor FS BiH je dužan da poštuje odluke UEFE i FIFE, a one se prije svega odnose na finansiranje klubova i finansijski fer-plej. Iz sjedišta UEFE imamo informacije da je UEFA insistirala fudbalskim savezima da pod posebnom lupom bude urađen monitoring budžeta klubova za narednu sezonu, da bi se obezbijedilo takmičenje i samim tim regularnost takmičenja. Fudbalski klub “Zvijezda 09” ima zatvoren budžet i za narednu sezonu i za nekoliko narednih sezona,” poručuje Aleksandar Vuković, član Izvršnog odbora FK “Zvijezda 09”.

Osim saopštenja na sajtu Fudbalskog saveza BiH, nikakvog drugog zvaničnog obavještenja nije bilo, ističu u Zvijezdi 09.

“Mi nismo očekivali ovakvu odluku. Više smo očekivali neki dopis od Fudbalskog saveza o podjeli sredstava kao donaciju UEFE za pomoć usljed pandemije i svega što se desilo. Ali, kako je tako je. Posle dvije, koliko-toliko prespavane noći usaglasili smo stavove i naš FK ne prihvata odluku koja je donešena, s tim da moram da se ogradim, jer nismo, do ovog momenta dobili nikakvu zvaničku odluku. Po prispijeću, eventualno te odluke, preduzećemo određene korake,” naglašava Vuković.

Stanišić se pita zašto je Fudbalski savez BiH donio takvu odluku, obzirom da je sličnih situacija bilo i u državama iz okruženja.

“Ako uzmemo Republiku Srbiju koja je imala u Ligi 14 klubova, nikoga nisu izbacili.

Naprotiv, Liga je proširena na 16 klubova. Kod nas je 12 klubova, nije mi jasno šta se desilo, ni šta bi se desilo da su Ligu proširili na 14 klubova?”, pita se predsjednik Kluba “Zvijezda 09”.

"Imamo razrađene 3, 4 varijante, u kom pravcu će ići dalje ovaj klub. A biće i jači i bolji i uspješniji, to je sigurno, samo neće biti naivan kao do sada”, poručuju iz “Zvijezde 09”.

“Ozbiljnu advokatsku kuću smo angažovali, nećemo stati na ovome jer mislimo da je naše nezadovoljstvo ovakvom situacijom potpuno opravdano,” naglašavaju u “Zvijezdi 09”.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ko vam je kriv

12.06.2020 00:26

Nije ovo skola pa u avgustu na popravni. Kako ste igrali tako ste i zasluzili

ODGOVORITE