Prijetnje novinaru nisu bile izrečene decidno ozbiljne?!

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv šefa Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duška Perovića, koji je prije četiri mjeseca otvoreno prijetio redakciji portala CAPITAL i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću.

Republika Srpska 02.06.2020 | 18:16
Prijetnje novinaru nisu bile izrečene decidno ozbiljne?!

Kako je navedeno u obrazloženju prijetenje da će novinari imati problema ako još jednom pomenju “Comsar”, da je bolje da se sele na Mars,  da će zatvoriti njihov sajt i da će vlasnik imati puno problema u životu, nisu decidno ozbiljne prijetnje napadom na život.

– Kad neko na FB uvrijedi ili prijeti političarima u roku od 24h bude uhapšen. Kad funkcioneri otvoreno prijete novinarima, priznaju to, traže da se to snimi i objavi da svi znaju, za tužioce tu nema ništa sporno – poručio je Vukelić sa svog Tviter profila.

Podsjećamo, Perović je reagovano nakon objavljivanja priče o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu i kompaniji „Comsar Energy“ te novinarki portala, između ostalog, poručio da će ako još  jednom spomenu „Comsar“, imati mnogo problema, da je bolje da se sele, te nekoliko puta ponovi da će imati ozbiljnih problema. Kao dokaz postoji i audio snimak.

(Srpskainfo)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Miloš

02.06.2020 16:38

Privatna država,privatno pravosudje,čiji je vlasnik lopov i kriminalac Milorad Dodik. A vi i dalje ulažite akcije u tudju firmu,i dalje glasajte ili prodajite glasove kako bi mafija imala svoju privatnu prčiju i čuvala opljačkano! Sve je do nas!?

ODGOVORITE
Name

GNJIDIC

02.06.2020 16:40

VASKA OBASKA

Name

Krimossi

02.06.2020 19:49

Samo mi recite ko je tužilac, i sve će nam biti jasno.

Name

Tuga

02.06.2020 21:00

Ne postoji nikakvo pravosuđe,nikakva policija,nikakva država.Sve je ovo iluzija koju neki zovu državom.Samo kriminal i nasilje,ništa drugo tu nema.Na žalost

Name

ZICO

02.06.2020 16:52

STATAJE CUDO TOSU UBICE KRIMINALCI LJUDSKI ODPAD.

ODGOVORITE
Name

Rale

02.06.2020 17:05

K Ko ne podrzava vlast, gradjanin je drugog reda.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

02.06.2020 17:47

Брука и срамота. Треба да неко страда да би се пријетње схватиле озбиљно.

ODGOVORITE
Name

RS

02.06.2020 18:42

UPRAVU MORA BITI SEKTA. SRAMOTA, ŠALA JE PREBIJANJE NOVINARA AKO NISU IZ REŽIMA. SRAMOTO LJUDSKOG RODA. SVE PEOĐE.

Name

Treba raspustiti

02.06.2020 18:19

Okružno tužilaštvo u Banja Luci treba radpustiti.Čašu je prelilo zataškavanje ubistva Davida Dragičevića.A doći će i dan kada će nova vlast preispitati i rad ovih takozvanih predstavništava.

ODGOVORITE
Name

Лука

02.06.2020 18:19

Боже сачувај!!! Правда и истина дефинитивно не станују у Републици Српској, све док је овај режим на власти. Ушли су у све поре овога друштва, нажалост и у правосуђе. Када они на овакве пријетње реагују на овакав начин, људи моји, замислите шта нас чека ако остану на власти?!

ODGOVORITE
Name

XL

02.06.2020 19:47

NEDAJ BOŽE DA NEKO PRIJETI REŽIMSKIM NOVINARIMA NEBI GA SUNCE VIŠE GRIJALO!

ODGOVORITE
Name

NIŠTA NOVO

03.06.2020 06:32

E OVO VAM JE TA VLAST ZA KOJU STE GLASALI. IDU IZBORI PA GLASAJTE OPET. KO VAM JE KRIV KAD SU VAS POJEDINE OSLIJEPILI DA NE VIDITE NIŠTA I SAMO AMINUJETE NA NJIHOVE GLUPOSTI, RAZNE KRKANLUKE, NERAZJAŠNJENA UBISTVA, ONAKO DRSKO PONAŠANJE NA SKUPŠTINI VEĆINE SNSD-OVIH, TOLIKU STRAHO VLADU, MALTRETIRANJE NARODA NA TRGU B.LUKE, ZLOSTAVLJANJE I PROGONJENJE RODITELJA DAVIDOVIH, ONAKO RAZBACIVANJE STVARI OD MOMKA KOJI JE UBIJEN NA TAKO BRUTALAN NAČIN, OD SKRIVANJA DOKAZA I LAŽNE PRES KONFERENCIJE, ONOLIKO VELIKOG BROJA IZVOĐENJA POLICIJE NA GOLORUK NAROD, SKLANJNJA ONOG SRCA NA MJESTU GDJE JE UBIJEN, JEDNOSTAVNO DA ZNATE KO GA JE UBIO ALI KRIJETE I MUTITE KAO I SVE DRUGO ŠTO RADITE, PRAVLJENJE ONOG TORA ZA OVCE ( POKRETNE BOLNICE), UDARANJE POSLANIKA NA SKUPŠTINI. NEMAM NI JEDAN POZITIVAN PRIMJER DA KAŽEM DA STE NEŠTO U TOKU VAŠE VLADAVINE URADILI. BRUKA I SRAMOTA ŠTA RADITE. NI SUDA, NI ZAKONA ZA VAS NEMA SAMO ZA POJEDINE. PA GLASAJTE OPET POŽURITE DA NE BIH PROPUSTILI DA GLASATE ZA OVE NELJEBOVIĆE KOJI VLADAJU SAMO ZA SEBE I SVOJE.

ODGOVORITE
Name

Direkt

03.06.2020 10:18

Ne priznaju ubistva, prijetnje, zataškavaju privredni kriminal... Sve su to jasni znaci da dolazi vrijeme da se ovoj vlasti bliži kraj.

ODGOVORITE