SIPA uključena u istragu povodom prijetnji Tadićevoj

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je, zajedno s drugim nadležnim institucijama i policijskim agencijama, uključena u istragu povodom prijetnji upućenih glavnoj tužiteljki Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i njenoj porodici.

Bosna i Hercegovina 02.06.2020 | 13:00
SIPA uključena u istragu povodom prijetnji Tadićevoj

"Državna agencija za istrage i zaštitu preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja počinilaca tog djela", kazao je Feni portparol te agencije Luka Miladinović, komentirajući upit u vezi s angažmanom SIPA-e na istrazi tog slučaja.

Podsjetio je kako je SIPA u ponedjeljak informisana od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH) o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljki Tužilaštva BiH.

Miladinović je dodao kako SIPA postupa u parnerstvu i koordinaciji s drugim nadležnim institucijama i agencijama, uključujući Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH (OSABiH), DKPT i Tužilaštvo BiH

Direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić u ponedjeljak je izjavio kako je, povodom spomenutih prijetnji upućenih putem društvenih mreža, dodatno podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice, te da poduzete mjere i radnje ostaju na snazi do daljnjeg.

(Fena)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mumin

02.06.2020 11:08

Osudjujem svaku vrstu prijetnje ili ucjene svega okvirno iznad zakona i propisa ali neka vidi tuziteljica i bude u kozi onih ljudi i porodica kojima je preceno a ignorirane su pretnje i skrivane od tuzilastva nije fer i posteno ispada da neko ima pravo na zivot a neko ne ili bi trebalo da je zakon za sve gradjane i uposlenike u BiH jednak .Tako bar ustav BiH nalaze..

ODGOVORITE
Name

Re

02.06.2020 11:43

Kao njoj neko prijeti, još jedno zajebavanje naroda.

Name

Dzoo

02.06.2020 13:20

zašto tužilaštvo ne hapsi zbog pronevjere desetine miliona eura u aluminiju ? Gdje je optužba za malverzacije u elektroprivredi hB gdje hdz tajkuni iznose milione svake godine ? Šta tužilac radi u vezi eroneta gdje se gubici gomilaju ? Na hodočašću u međunožje ovaj međugorju niko ne izdaje račune. Prenoćišta se samo u gotovini plaćaju. Gdje je tužilaštvo tu ? Ne kažem da sda i snsd nisu lopovi. Jesu. Ali su male mace za hercegovanca

Name

Delija.

02.06.2020 12:36

Što se sipa ne uključi u nabavke u R S.

ODGOVORITE
Name

re delija

02.06.2020 13:09

Imate vi u RS MUP.Vi ste uvijek bili protiv SIPE na teritoriji RS.

Name

Ime

03.06.2020 05:33

Samo politika, nema ovo veze sa zakonima

ODGOVORITE
Name

Trn

03.06.2020 06:26

Kako sipa nije istražila lopoluke,ma nema šta nacrte.Ko je ubio Davida ,Vukelića i dr. Ma nista ta institucija nije ,to je politička organizacija.

ODGOVORITE