Poslanici odbili smjenu federalne vlade i Novalića

Prijedlog zaključka kojim se od premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića i Vlade FBiH traži da podnesu neopozivu ostavku nije dobio podršku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Bosna i Hercegovina 01.06.2020 | 23:55
Poslanici odbili smjenu federalne vlade i Novalića

Prijedlog zaključka kojim od premijera FBiH Fadila Novalića i Vlade FBiH traži neopoziva ostavku potpisali su šefovi poslaničkih klubova Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša Stranka) Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Nakon što prijedlog zaključka nije usvojen u prvom glasanju, poslanik Damir Mašić tražio je da se poslanici pojedinačno izjasne.

Prijedlog zaključka ni nakon ponovljenog glasanja nije dobio podršku većine.

Danas je upućen i prijedlog za izglasavanje nepovjerenja aktuelnom sazivu Vlade FBiH. Taj zahtjev su, podsjećamo, uputili poslanici SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde, PDA i Nezavisnog bloka, a podršku je najavila i poslanica Sanela Prašović-Gadžo.

Nakon glasanja, ni ovaj prijedlog nije dobio podršku Predstavničkog doma. Podršku nije dobio ni prijedlog zaključka Demokratske fronte kojim se od premijera Fadila Novalića i njegovih zamjenika Jelke Milićević i Veska Drljače traže ostavke.

(Agencije) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Banja

01.06.2020 22:08

Sve vreme trajanja sjednice, MEDVID za stolom u sredini na (bini) kuca, tipka na telefonu. I tako bogu fala zaradjuje svoju platu..

ODGOVORITE
Name

Vrana

02.06.2020 01:02

Vrani oči ne grebe

ODGOVORITE
Name

Bobek

02.06.2020 04:31

Čuvaju jedni druge. Svima ruke smrde na novac.

ODGOVORITE
Name

Andric

02.06.2020 05:23

Pa naravno da su odbili smjenu.Tako bi bilo i kod nas u RS.Ne mozes ih skinuti,nego samo pobjedom na izborima,ali postenim...

ODGOVORITE
Name

Vukan

02.06.2020 05:43

Pa gdje će sami sebi sjeci glavu.Ovi što su tražili smjenu,tražili radi glasača,kao oni nesta rade.Ma Bosna je ovo...Zakon jačeg vlada..

ODGOVORITE
Name

Re

02.06.2020 08:37

Ipak ti sto traze smjenu imaju bar malo morala. Novalic je po ugledu na Radoncica trebao podnijeti ostavku.