Skandal: Britanski dvor se odrekao princa Endrua zbog pedofilije!

Sin britanske kraljice Elizabete II (94), princ Endru (60) odstupio je od kraljevskih dužnosti prošle godine zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Džefrija Epstina, koji je bio optužen kao s**sualni predator.

Zabava 01.06.2020 | 20:05
Skandal: Britanski dvor se odrekao princa Endrua zbog pedofilije!

 Mediji su počeli povezivati princa sa celim skandalom zbog čega je vojvoda od Jorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske porodice, a kraljica je tu njegovu želju ispunila.

Ipak, sad izgleda da se princ neće vratiti obavljanju svojih kraljevskih dužnosti.

"Princ se nadao da će ta promena biti kratkotrajna, ali to se nije obistinilo. Kraljevska porodica se ne namerava baviti njegovim položajem."

Kraljičin sin već je osetio kako je to kad ti uskrate nešto na što si naviknuo. Tako je britanska vlada promenila praksu podizanja zastava za kraljevske rođendane pa se one više neće vioriti za rođendane skandalom pogođenog princa Endrua, što su primenili odmah.

Promena je uvedena kako bi obuhvatila pripadnike kraljevske porodice koji su se povukli iz javnosti i ne obavljaju više kraljevske dužnosti.

Podsetimo, princ se povukao iz javnosti nakon ekskluzivnog televizijskog intervjua za BBC u Bakingemskoj palati, koji se emitovao u Velikoj Britaniji 2019. godine. U njemu je odgovarao na niz neugodnih pitanja, a branio je i svoje prijateljstvo s preminulim Amerikancem Epstinom, koji je bio optužen kao s**sualni predator. Jedna od Epstinovih žrtava, Virdžinija Gufre, tvrdi da je princ Endru imao s njom odnose kad je njoj bilo tek 17 godina.

Sve je opisala detaljno pred saveznim sudom na Floridi.

Endru negira tvrdnje da je imao odnose sa 17-godišnjom devojkom, koju mu je namestio milioner Epstin, a koji je pronađen mrtav u zatvoru u oktobru prošle godine. No, ovo nije prvi put da princa povezuju s kontroverzama. Nekoliko je puta bio pod istragom i to zbog susreta sa Saifom, sinom libijskog diktatora Moamera Gadafija. Takođe, imao je bliske veze s Timurom Kulibajevim, zetom tadašnjeg predsednika Kazahstana, koji je kupio jedno od prinčevih imanja za tri miliona funti više nego što je princ za imanje tražio.

Izvor: Kurir.rs / The Sunday Times / 24sata.hr Foto: profimedia

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mirkan

01.06.2020 19:01

Dosadni ste više i vi i vaši prekidi.Koga to više i zanima da mi je znati?

ODGOVORITE