ŽRS: Danas ponovo uspostavljen putnički saobraćaj

“Željeznice Republike Srpske” od danas su ponovo uspostavile saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođenje mjera zaštite radi sprečavanja širenja virusa korona.

Republika Srpska 01.06.2020 | 07:59
ŽRS: Danas ponovo uspostavljen putnički saobraćaj

Iz ŽRS su naveli da do daljeg neće saobraćati putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi Doboj-Petrovo Novo-Doboj.

O početku njihovog saobraćanja javnost će biti blagovremeno informisana, napomenuli su iz ŽRS-a.

Mjere zaštite s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa korona odnose se na obavezu dezinfekcije obuće i ruku pri ulasku u željezničke stanice i čekaonice, kao i na to da su željeznički radnici i putnici dužni da nose maske.

Obavezno je i fizičko rastojanje od najmanje jedan metar, a vozove se ulazi na jedna vrata uz obavezno poštivanje svih ovih uputstava.

U vozovima je neophodna fizička distanca, odnosno predviđena je upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima.

Iz ŽRS-a su najavili da će svakodnevno čistiti, provjetravati i dezinfikovati sve putničke vozove, kao i stanične objekte, te pozvali putnike da poštuju propisane mjere da bi svi korisnici željezničkog saobraćaja bili zaštićeni.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

XXL

01.06.2020 07:47

I OVAKO ĐABA VOZE...SAMO SE TROSE RESURSI...STRUJA OSOVINE PAPUCE KOCIONI I OSTALO...TREBA PUTNICKI UKINUTI...

ODGOVORITE
Name

Goran

01.06.2020 09:05

Svaki putnik ima poseban kupe toiiko ih je malo

Name

Re goran

01.06.2020 11:09

Misliš svako svoj vagon?

Name

Re ŽRS

01.06.2020 08:37

Željeznice su od 2006 god poligon za stranačko zapošljavanje. SNSDa i DNSa. I tu je kostruisana naša propast, i još tenderi

ODGOVORITE
Name

Tu

01.06.2020 11:04

Direkttori odradjuju za partiju poslove a radnici glasaci partije ganjaju dva vagona prikacena sa dve dizelke !!Doboj ! Banjaluka i tako u krug!!vrte se a svima dobrooo nema veze sto putnika nema ima pruga vagon i lokomotivaaaa!ojhaaa!!U Sloveniji vozovi ni naliko na Doboj otisli ljudi dalekooooo u Evropu!!!sta radi pljacka!!!sve ogoljeno pa i zeljeznice!!tuga golema a nekad su bile Evropske izjednacene a danas RUGLOO!!a odgovornih nemaaa!!iznad zakona!zasticeni sa svojim licnim kapitalom opljackanim u zeljeznicama!partijski direktori partijski ministri krcmili za partijase ti meni ja tebi!!!birajuci glasace radnike bez znanja samo poslusnost i to je to!!!pljacka stoljeca balkanska