Od sutra u Crnu Goru mogu građani BiH, ali ne i Srbije

Građanima iz 26 zemalja od sutra je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regiona, dok se na Srbiju ta mjera ne odnosi.

Region 31.05.2020 | 20:27
Od sutra u Crnu Goru mogu građani BiH, ali ne i Srbije

lazak je dozvoljen stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, te samoproglašenog Kosova.

Odluku o tome donijelo je Nacionalno koordinaciono tijelo.

Dozvoljen je vazdušni i pomorski saobraćaj, a na snazi ostaje i dosadašnja mjera o avijaciji. Promet robe za potrebe Crne Gore kao i tranzit robe ostaje nesmetan, uz posebne mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

Od sutra su dozvoljene sve vrste okupljanja do 200 osoba, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mjestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim takmičenjima.

Obavezno je poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra, prenose crnogorski mediji.

Dozvoljen je rad diskoteka, barova, noćnih klubova, dječjih igraonica, bioskopa, pozorišta. Dječijim vrtićima i javnim predškolskim ustanovama rad će biti dozvoljen u četvrtak, 4. juna.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Skeptik

31.05.2020 18:39

Čim se u nekoj državi glavni Baja zove Mile ili Milo, nema tu sreće.

ODGOVORITE
Name

re

31.05.2020 19:15

Gdje Mile kroci nama tu napretka ni za sto godina,,najveca lubina

Name

Mile

31.05.2020 19:16

Milo ne uzima terapiju na vrijeme zato mrzi Srbiju ali i zažalit če gospd bog sbe vidi i ufarit če ga gdje naj više ga boli

Name

Re

31.05.2020 19:21

Mili ce vrlo brzo moliti za oprostaj ne samo svoj narod vec i srbe iz Srbije ali treba svakoga da saceka ono sto je zasluzio, nema prastanja.