Budva: Prekinuta sjednica, umješala se i policija

Sjednica Skupštine opštine Budva, na čijem dnevnom redu je razrješenje gradonačelnika Budve Marka Carević, koja je počela oko 13.30 prekinuta je na sat i po jer je Služba obezbjeđenja BMB sekjuriti, koju je opština angažovala otkazala obavljanje svojih usluga.

Region 30.05.2020 | 15:50
Budva: Prekinuta sjednica, umješala se i policija

Predsjednik SO Budva Krsto Radović odredio je pauzu.

Vijesti  prenose da je policija asistirala dok je nezavisni odbornik Stevan Džaković napuštao salu. On je u pratnji odbornika Crnogorske partije otišao u njihove kancelarije koje se nalaze u zgradi Zavoda za izgradnju Budve, na oko 50 metara od zgrade opštine.

Lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović je ranije zatražio da se sjednica odloži jer je, kako je rekao, “ Džaković bio drogiran i otet”. 

Sjednici je prethodio haos ispred zgrade opštine, gdje je interventna jedinica pokušala da rastjera okupljene građane.

Gradski menadžer Milo Božović je tokom sukoba sa policijom rekao da policija nema ovlašćenje i rekao građanima da uđu u zgradu.

Nakon toga je došao Carević koji je bio na sastanku sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i rekao policiji da se skloni i da ih pusti da rade. Policija se još uvijek nalazi ispred zgrade opštine, pišu “Vijesti”.

Carević je kazao je da je ovo “okupacija” i da neće pristati da rade dok je oklopljena policija oko skupštinske sale.

On je zatražio i broj direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Nakon što su došli odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Crnogoske i nezavisni odbornik Stevan Džaković, predsjednica UO Mediteran reklame Veselinka Kalezić, koja je kazala da je nju sinoć policija privela na informativni razgovor.

Carević se prije početka sjednice sastao sa Mandićem.

Ispred Opštine Budva postorijila se interventna jedinica policije, pola sata prije početka sednice. Policija je svuda oko improvizovane skupštinske sale i legitimiše sve koji namjeravaju da priđu improvizovanoj sali.

Podsjetimo, juče je tokom pauze u zasjedanju Skupštine opštine Budva, na kojem je trebalo da se izglasa smjena predsjednika lokalnog parlamenta i predsjednika budvanske opštine, dogodilo više incidenata, a bilo je i polivanja vodom. 

(Vijesti.me)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Americka mlada demokuratija

30.05.2020 13:56

Nemam opste komentar. Ne otet. No drogiran i otet.

ODGOVORITE
Name

Unistili ljudima

30.05.2020 14:16

Egzistenciju, prihode od turizma, zbog kriminalaca na vlasti.....

ODGOVORITE