Krivična prijava protiv državnog sekretara i 12 lica

Hrvatska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv državnog sekretara Ministarstva uprave Јosipe Rimac, predsjednika uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslava Јakupčića i još 11 lica zbog sumnje da su počinili i podsticali krivična djela trgovanja uticajem, zloupotrebe položaja i ovlaštenja, davanja i primanja mita.

Region 30.05.2020 | 14:29
Krivična prijava protiv državnog sekretara i 12 lica

Prvoosumnjičena je Јosipa Rimac, a policija i Tužilaštvo sumnjaju da je primila 45.000 evra mita.

Јoš su osumnjičeni Milenko Bašić, Dragan Stipić, Ivan Melvan, Tomislav Јureković, Ante Sladić, Јosip Ravlić, Marinko Tokmačija, Ružica Njavro, Nataša Turbić, Nikola Lapčić i Ana Mandac, prenose hrvatski mediji.

Krivična prijava podnesena je Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/.

Dvoje osumnjičenih ima dvojno državljanstvo, Hrvatske i BiH, a ostali su hrvatski državljani.

Oni su uhapšeni juče zbog sumnje u mito prilikom gradnje vjetroelektrana nedaleko od Knina, te za kriminal u vezi sa podsticajima, nakon čega je Vlada smijenila Rimčevu sa funkcije, kao i pomoćnika ministra privrede Anu Mandac. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Svetac

30.05.2020 14:35

Pa zar je moguca da ovaj nas sljam gdjegod se dokopaju vlasti sve pokradose i unistise dragi boze sve ovo treba u zatvor

ODGOVORITE
Name

Asker

30.05.2020 16:07

Opaaa

ODGOVORITE
Name

Mrphy

31.05.2020 02:00

Mislis da ce odgovarat, oce dasta ce, pogotovo nasi Ercegovci, bit ce jos nagradeni za lopovluk i svi ce im se divit. Ma divota!!

ODGOVORITE