Italija neće biti tretirana kao leprozna kolonija

Italija neće biti tretirana kao leprozna kolonija, a stranim turistima pružiće toplu dobrodošlicu ovog ljeta, rekao je šef diplomatije Italije Luiđi Di Majo i upozorio članice EU da ne zatvaraju vrata Italijanima.

Svijet 30.05.2020 | 14:27
Italija neće biti tretirana kao leprozna kolonija

Evropske zemlje oprezno otvaraju svoje granice dok širom kontinenta epidemije jenjava, a Italija će početi da prima turiste od 15. juna.

Međutim, neke zemlje EU zatvorile su vrata posjetiocima, posebno iz onih sredina gdje je bio veliki broj zaraženih lica.

Grčka je juče najavila otvaranje granica za građane 29 država, ali na tom spisku nisu Italijani, Španci i Britanci.

- Ne prihvatamo crne liste. Ako neko misli da mogu da nas tretiraju kao leproznu koloniju, onda treba da znaju da mi to nećemo tolerisati - napisao je Di Majo na Fejsbuku.

U Italiji je od posljedica infekcije virusom korona do sada umrlo 33.229 osoba, dok je zaraženo oko 232.248.

Broj novozaraženih i umrlih stalno je u padu ovog mjeseca i Italija je počela da ublažava i ukida mjere restrikcije i zabrane kretanja.

Od 3. juna biće dozvoljen saobraćaj i komunikacija između regiona Italije.

- Mi smo se uvijek ponašali odgovorno i otvoreno i tako ćemo i nastaviti. Upravo zato očekujemo poštovanje - naveo je Di Majo.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIKI

30.05.2020 14:49

Italija, propala davno ( zdravstveni sistem i te kako) mislili da iskoriste koronu za pokrice , pa pumpali cifre nebili se ostatak EU sazalio i dao neku lovu ,e sad bi da se vade- ista je i nasa mafija

ODGOVORITE
Name

Sa

30.05.2020 15:43

Od 3 juna je otvoreno za turiste iz Eu van Eu od 15 juna, prenesite vijest kako treba ako ste ozbiljni novinari

ODGOVORITE