Tramp oštro: Sa SZO prekidam odnose zbog korone!

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da prekida odnose SAD sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) zbog načina na koji je rješavala pandemiju virusa korona, navodeći da je ta organizacija postala marioneta Kine.

Svijet 29.05.2020 | 22:11
Tramp oštro: Sa SZO prekidam odnose zbog korone!

Tramp je naveo da SZO nije izvršila reformu organizacije koju je zahtijevao početkom mjeseca.

Prema njegovim riječima, kineski i zvaničnici ignorisali su obavezu da daju informacije o virusu SZO i vršili su pritisak na tu organizaciju da daju pogrešne podatke svijetu kada je virus otkriven.

"Kina ima potpunu kontrolu nad SZO uprkos tome što daju samo 40 miliona dolara godišnje u odnosu na SAD koje odvajaju 450 miliona dolara. Dali smo detalje reformi koje moraju preduzeti ali oni odbijaju da reaguju", naglasio je Tramp.

On je dodao da zbog toga što SZO nije izvršila tražene i neophodne reforme SAD će od petka prekinuti odnose sa tom organizacijom i sredstva će preusmjeriti na drugu stranu gdje bude neophodno. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Banda

29.05.2020 23:26

Bravo! Tramp izgleda ima jedini damu i neke afričke zemlje što su istupile iz kriminalne organizacije. Treba ih sve pohapsiti jer ovakav ekonomski kolaps je nezapamćen u istoriji čovječanstva, a da pri tome nije bilo elementarnog uslova za proglašenje pandemije, 12% mrtvih u jednoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

Eto

29.05.2020 23:51

I ćorava kokoš,zrno ubode.KONAČNO!NEKA SE RUSI I KINEZI "ISPRSE",AMERI DAJU ,ADr.KON SA PROSERAVANJE O VAKCINI MLATI PARE!

ODGOVORITE
Name

Tako je

30.05.2020 08:54

U pravu je Trump sto nece vise da finansira kult. Da ovi nasi imaju mozga ne bi ni oni.

ODGOVORITE