29. jun je Dan osvete u Britaniji, a evo šta je tad uradila princeza Dajana!

29. jun je u Britaniji poznat kao ''dan osvete''. Krajem juna 1994. godine, magazin ''Vanity Fair'' je pozvao Dajanu na događaj na kome je Princeza Velsa trebalo da prisustvuje sa modelima i poznatim ličnostima tog vremena.

Zabava 29.05.2020 | 22:22
29. jun je Dan osvete u Britaniji, a evo šta je tad uradila princeza Dajana!

Istog dana kada je Princ Čarls javno priznao svoju vezu sa Kamilom Parker, Princeza Dajana je smatrala da je to pravi trenutak da više ne treba da se drži nikakvih protokola, pa se pojavila u zanosnoj haljini dizajniranoj od strane Kristine Stambolian.

Crna haljina grčke dizajnerke Kristine Stambolian je dokazala da nakon tri godine, Dajana može slobodno da pokaže svetu kako se suprostaviti kraljevskoj porodici.

Prema mitu, istog popodneva je mislila da se na tom događaju pojavi u haljini dizajniranoj od strane Valentina. Pre nego što je počela da se sprema za događaj, Princ Čarls je na televiziji davao intervju u kome je javno priznao svoju vezu sa Kamiliom Parker.

''Bio sam veran, sve dok mi nije postalo jasno da je naš brak nepopravljiv.'', rekao je sin Elizabet II i otac Harija i Vilijama, uživo na televiziji.

Ova izjava je omogućila Princezi Dajani da se definitivno suprostavi kraljevskoj porodici, otvorivši ormar u potrazi za haljinom koja će joj to i omogućiti.

Ova haljina je kršila nekoliko pravila kraljevskog protokola. Prvo, članovi monarhije ne smeju nositi crnu boju, koja je rezervisana isključivo za sahrane bilo kog člana porodice ili neke relevantne osobe. Dalje, u kraljevskoj porodici nije dozvoljeno da se javno pokazuju ramena i noge.

Ali Dajana nije marila. Od tog dana, njena crna grčka haljina ostala je svima urezana u sećanje kao ''osvetnička haljina''.

Izvor fotografija: Simon Kreitem/Reuters.

Izvor: Kurir.rs Foto: profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar