Snimak potjere za napadačem na vođu kavačkog klana

Zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera uhapšeni su Emil T. (30) državljanin Crne Gore, Stefan Đ. koji je imao falsifikovani pasoš Severne Makedonije, državljanin Crne Gore, Milan B. (31) državljanin Srbije, kao i Petar J. (46) državljanin Srbije.

Svijet 27.05.2020 | 22:40
Snimak potjere za napadačem na vođu kavačkog klana
Ukrajinska policija ih je uhapsila danas Odesi, a prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobegnu. Policija je objavila snimak akcije potere za napadačima na Zvicera kroz šumu i njihovo hapšenje. Oni su pokušali da se domognu granice sa Moldavijom i tako umaknu ukrajinskoj policiji.

Radoje Zvicer (37), koji prema procenama bezbednosnih službi, važi za vođu kavačkog kriminalnog klana, teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u centru Kijeva. 

Prema rečima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unapred kupili vozila, automatsko oružje i pratili žrtvu i njegovu porodicu.

Optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Posle zločina dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze,a tada je jedan od napadača zadpobio opekotine po licu i telu.

Za Stefanom Đ. policija traga zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića. On se tereti da je direktni izvršilac tih zločina, i za njim je raspisana crvena poternica.

Stefan Đ. je pre četiri godine bio pod istragom i u Srbiji nakon hapšenja u Beogradu zajedno sa Draganom Đokićem, Almirom Dragišićem i Vladislavom Šljivančaninom. U iznajmljenoj garaži koju su koristili pronašli su veću količinu oružja kojim je, kako se tada pisalo, trebalo da budu počinjene likvidacije. Četvorica uhapšenih oslobođeni su za kriminalno udruživanje i pripremanje likvidacije, dok su Dragišić i Stefan Đ. odgovarali za oružje.

Podsetimo, Zvicer je u utorak oko 19 sati teško ranjen u Kijevu i lekari se bore za njegov život. Napadači su u jega ispalili više hitaca a sa pet je pogođen u stomak. 

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mnogo sljama

27.05.2020 23:43

Mbogo se tog sljama nakotilo u majci Srbiji a i susjednoj casnoj al postenoj zemljici.

ODGOVORITE
Name

seljak

28.05.2020 12:20

Svi bi leba bez motike..

Name

Milutin

28.05.2020 06:49

Da čuje se ,,tečno,, govori Makedonski...

ODGOVORITE
Name

Lindi97

12.06.2020 17:12

Ovako radi prava policija nema bijega bato nego odma pod mač, a ne kao ovi nasi korumpirani bravo za policiju ukrajine

ODGOVORITE