Let za povratak državljana BiH iz Rusije

Sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu danas bi trebalo da bude organizovan humanitarni let za Moskvu, kojim će se u BiH vratiti njeni građani koji su se u vrijeme pandemije virusom korona zatekli u Ruskoj Federaciji, a izrazili su želju da se vrate kući.

Bosna i Hercegovina 26.05.2020 | 07:57
Let za povratak državljana BiH iz Rusije

"Kabinetu člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku obratili su se za pomoć državljani BiH, najvećim dijelom studenti koji studiraju u Rusiji i njihovi roditelji, da im se omogući povratak kući s obzirom na to da nema komercijalnih letova iz Ruske Federacije", rečeno je Srni iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasili da je Vlada Republike Srpske na inicijativu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika osigurala humanitarni let na relaciji Beograd - Banja Luka - Moskva i Moskva - Beograd - Banja Luka.

"Riječ je oko 70-ak državljana BiH, a ostatak slobodnih mjesta bit će ustupljen državljanima Srbije koje je pandemija zatekla u Ruskoj Federaciji".

Prema njihovim riječima, let za Moskvu biće popunjen državljanima Rusije koji se nalaze u BiH i Srbiji, a žele da se vrate svojim kućama, što je organizovano u saradnji sa ambasadama Rusije u BiH i Srbiji.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

А ФЕДЕРАЦИЈА

26.05.2020 06:48

ИМА ЛИ МЈЕСТА ЗА ОВЕ НАШЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ, ИЛИ ЈЕ ОВО ЛЕТ ЧИСТЕ ВЈЕРЕ. КАКВЕ ГЛУПОСТИ И ПОДЈЕЛЕ СЕ ПРАВЕ МЕЂУ НАРОДОМ ДА НЕ ПОВЈЕРУЈЕШ. И ЧУЈ. КАБИНЕТ ОРГАНИЗУЈЕ ЛЕТ. САД И ВРАБАЦ КАД СЕ ПОСЕ.. СА ГРАНЕ КАБИНЕТ ТО ПРИСВОЈИ КАО ВЕЛИКО ДЈЕЛО ЈЕЛ ЈЕ ЕТО ПОТОРЕНА НАША ЈУНАЧКА ЗЕМЉА. ТИ ИДИОТИ У КАБИНЕТУ СУ СТВАРНО ЛЕГЕНДЕ.

ODGOVORITE
Name

As

26.05.2020 08:51

Vjerojatno ko se prijavio da ce doputovati. Sigurno se nije gledalo tako kao sto ti mislis.

Name

Auuu

26.05.2020 09:06

Koja linijaaa stvirena u kabinetu !!!silni savjetnici udovoljilo se studentima i gradjanima humanitarni let???!!!!!strasnoooo nevjerovatno glupoo ogavno

Name

A zašto ne žele da ostanu

26.05.2020 10:01

...u pravoslavnoj Rusiji? Čemu toliki pokušaji da se vrate iz Rusije? Zašto ne pomognu dobrovoljnim radom. To nalaže hrišćanstvo, pogotovo naša pravoslavna vjera. Navijamo da Rusi dođu kod nas, a mi nećemo da pomognemo Rusiji, već brže bolje da pobjegnemo iz te zemlje... Veliko licemjerje i cinizam pokazujemo i nadasve nepoštivanje ni prema odnosima koje imamo sa Rusima, a ni našu religiju.

ODGOVORITE