Radujem se mečevima protiv sestre Tijane

Dajana Bošković će i u narednoj sezoni nastupati za turski tim Kuzejboru. Sjajna bilećka odbojkašica je produžila ugovor sa pomenutom ekipom i naredne sezone će igrati u elitnom rangu Turske. Ono što je posebno raduje je što će napokon imati priliku da u zvaničnom meču igra protiv sestre Tijane, koja je najbolja svjetska odbojkašica.

Ostali sportovi 25.05.2020 | 09:39
Radujem se mečevima protiv sestre Tijane

Dvije sestre dosad nisu imale priliku da odmjere snage na parketu.

– Veoma sam zadovoljna kako je protekla prethodna sezona. Ostvarili smo naš cilj ulaskom u najjaču Tursku ligu, u kojoj ćemo da budemo debitanti. Sigurno da će to biti veliki izazov za sve nas, ekipa je malo izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Za mene lično, biće veliki izazov da igram protiv nekih od najjačih ekipa, kako u Turskoj, tako i u Evropi. I Tijanu i mene raduje činjenica što ćemo po prvi put igrati jedna protiv druge. Biće čudno da sestru vidim sa druge strane mreže, ali sigurna sam da će biti zanimljivo i da ćemo obje uživati- istakla je Dajana.

A upravo je zbog sestre, Tijana prešla sa karatea na odbojku. Nakon toga uz mnogo odicanja i kvalitetnog rada napravila je vrhunsku karijeru i donijela mnogo radosti Bileći, Republici Srpskoj i Srbiji. Zbog toga smo pitali Dajanu da li joj predstavlja opterećenje da je navijači i drugi ponekad gledaju kroz uspjehe sestre.

-Apsolutno nikad mi to nije predstavljalo opterećenje. Drago mi je što sam ja ta zbog koga je Tijana izabrala odbojku i napravila nevjerovatne uspjehe na koje smo svi ponosni. Toliko puta nas je obradovala i sigurna sam da će u budućnosti pokazati još više. Znam koliko joj znači podrska ljudi iz Republike Srpske i to što na njene uspjehe gledaju sa radočću i divljenjem-dodala je ona.

Virus korona je prekinuo takmičenja, a sportistima su napokon imali vremena da makar u izolaciji budu sa porodicama.

-Zadnja dva mkeseca provela sam u Bileći. Iako mi odbojka i treninzi nedostaju, uživala sam u vremenu provedenom sa porodicom, jer rijetko kad imamo priliku da svi budemo na okupu.

Iako su obje sestre odbojkašice, Dajana kaže da sa Tijanom ipak više priča o drugim stvarima.

-Uvijek kad se čujemo i vidimo naravno da spomenemo sport i odbojku, ali najviše pričamo o drugim stvarima, koje nisu vezane za sport.

Dajana je standardni član ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine kojoj je malo nedostajalo da izbori plasman na Evropsko prvenstvo. Napredak u prošlim kvalifikacijama je bio veliki i svi se nadaju da će BiH uspeti da se plasira na neko naredno veliko takmičenje.

-Ovo ljeto ćemo biti uskraćeni za nove takmičarske izazove. Zbog trenutne situacije Srebrna liga i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ce pričekati do daljnjeg. Još uvijek nemamo tačnu informaciju kada će se kvalifikacije igrati. Na prethodnim smo pokazali da imamo kvalitet, malo nam je nedostajalo da ispunimo naš cilj i iskreno se nadam da ćemo ga prvom sljedećom prilikom i ostvariti te igrati sa najboljim reprezentacijama- optimista je Dajana.
Tijana je posvećena i hrabra

Tijana Bošković je već nekoliko godina najbolja igračica Evrope, pa nas je interesovalo koji je bio njen recept za uspjeh i kako se nosi sa popularnošću.  A ko to bolje zna od rođene sestre, koja je kao i porodica bila velika podrška.

-Njena posvećenost, hrabrost, i to što je od početka jednostavna i skromna su donijeli uspjeh. Iskoristila je svoj talenat na najbolji mogući način i uvijek ostala onako dobra kakva je uvek i bila – ističe Dajana.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar