Ljekaru koji je obolio od korone koža postala crna

Kineski ljekar, kome je koža iznenada potamnila nakon što teško obolio od korona virusa, pobijedio je bolest i postepeno mu se vraća prirodna boja, što potvrđuje i nedavno objavljena fotografija.

Svijet 15.05.2020 | 22:26
Ljekaru koji je obolio od korone koža postala crna

Dr Ji Fan, koji se u januaru zarazio na poslu, otpušten je prošle nedjelje iz bolnice u Vuhanu. Kako je saopštio predstavnik bolnice, koža mu je potamnila od antibiotika koji je uzimao tokom liječenja.

Dr Hu Vejfeng, kome je koža takođe potamnila, i dalje je u bolnici.

Dr Ji i Dr Hu (42) obojica su se zarazila liječeći pacijente u Centralnoj bolnici u Vuhanu pre oko mjesec dana. Dr Duan Đun, zamjenik direktora Odeljenja za intenzivnu njegu Bolnice Kinesko-japanskog prijateljstva, čiji je stručnjak bio dio tima koji je liječio dvojicu ljekara, izjavio je da su dr Ji i dr Hu liječeni antibiotikom polimiksin B, koji je izazvao hiperpigmentaciju, ali da će se ona polako povući kako se budu oporavljali. 

Ljekari su ranije mislili da je abnormalna boja kože izazvana hormonskim poremećajem, nakon što je virus pacijentima oštetio jetru

Dvojica pacijenata prvo su bili smješteni na Plućnoj klinici u Vuhanu, a potom su premješteni u ogranak Bolnice Tongdži u okrugu Vuhana Džongfa Sinčeng, prenosi kineski javni servis CCTV.

Kardiolog dr Ji počeo je da se oporavlja zahvaljujući aparatu za održavanje života ECMO, na koji je bio priključen 39 dana.

Dr Ji i Dr Hu su kolege pokojnog kineskog ljekara uzbunjivača Lija Venlijanga, koga je policija opomenula zato što je upozorio na opasan virus, od koga je sedmog februara i sam umro.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Laura

15.05.2020 23:49

Pa pocrnio čoek od muke i sad vi novinari pravite dramu, pustite ga da dođe sebi. Čoek se oporavlja, jebeš boju i naciju, bitno je da je živ.

ODGOVORITE
Name

Lilian

16.05.2020 10:05

Nije to od korone, ko zna od čega se zarazio, pretjerali u eksperimentu

Name

Đuro iz Modriče

16.05.2020 02:10

5G. Sta nam rade!

ODGOVORITE
Name

BILE SU TO

16.05.2020 08:13

Dobre batine,a nakon batina u SOLARIJUM,HAHAHAHA

ODGOVORITE
Name

senberac

16.05.2020 10:28

mozda vuku koreni mozdamu neko bijo u proslosti crnacpa sada geni rade svoje

ODGOVORITE