Novo zagađenje rijeke Vrbas kod Bočca (FOTO)

Rijeka Vrbas kod Bočca preplavljena je nepoznatim zagađenjem i kreće se nizvodno.

Republika Srpska 09.05.2020 | 10:11
Novo zagađenje rijeke Vrbas kod Bočca (FOTO)

Naime, na fotografijama koje nam je poslao naš čitalac vidi se mrlja koja pluta Vrbasom, da li je u pitanju smeće ili nešto drugo nije poznato.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Banjalučanka

09.05.2020 08:39

Gospodo, kada šetate obalom bilo koje rijeke sve je prepuno praznih boca, kesa, stare bijele tehnike. Nije za našu nekuturu kriva vlast, to smo sami krivi. Sve što ne treba baca se samo da nam kod kuće ne smeta. Pa samo u Bočcu gdje su postabljene mreže na stotine hiljade boca pluta po jezeru. Ja znam da je nama za sve kriv Dodik i SNSD-e, ali za opštu nekulturu i tako bahato ponašanje prema prirodi smo krivi sami i roditelji koji nas nisu izgleda dovoljno vaspitali. Šta bi mnogi na svijetu dali za to bogatstvo u rijekama i jezerima, samo mi svjesno sami uništavamo taj dar od prirode.

ODGOVORITE
Name

Re tzv Banjalucanki

09.05.2020 08:51

Bitno je da ti branis Dodika,a da priznas kako Dodik dozvoljava fabrici u Mrkonjicu da istresa sta stigne u Vrbas,za to imas amneziju,jel???

Name

Dragan Ulm

09.05.2020 09:17

Banjalucanka ima pravo,tako je

Name

Re

09.05.2020 09:25

Bijela tehnika pluta???

Name

Re Dragan ulm

09.05.2020 09:48

Tako je ima ga pravo!

Name

Savjesno

09.05.2020 09:53

Odete u Bjelajce kod Mrkonjic Grada i pogledate kakvo je zagadjenje iz fabrike RS Slikon. Taj dio zagadjenja odlazi u Crnu rijeku, pa u Vrbas. Nakon toga odete do Jajca, pa pogledate zagadjenje iz Steelmin Zeljezare uz sami Vrbas nedaleko od Vodopada. Tada ce te shvatiti koju vodu piju gradjani Banja Luke i dalje nizvodno. Plasticne kante su "manji" problem od ovog fabrickog problema. Pitka voda je jedino Pliva koja se ulijeva u Vrbas, nakon toga postaje...

ODGOVORITE
Name

OTROV ZARAZA I SMRT

09.05.2020 13:04

To su nasi srucnjaci Dr. Nauka=svastarosii u BL voda ispravna i jos se cude da su svi zivi? Ovima netreba Korona sa racunom za vodu iz vrbasa dobijete potvrdu od Dr.... umrijetice samo ja neznam kada?

Name

Banjalučanka

09.05.2020 10:26

Ja uopšte ne branim ni Dodika ni vlast, uopšteno pričam da je nama za sve kriva vlast. Baš me briga za vlast jer nijedna se ne brine o narodu. Pričam o tome da je kod nas opšta nekultura kada je u pitanju ponašanje u prirodi. Poslije svakog 1.maja na banjalučkom Trešnjiku su ostajale tone smeća poslije izletnika. Koja fabrika postoji kod manastira Gomionica, pa je potok pun plastičnih kesa, flaša i ostalog otpada. Prije petnestak godina u riječici Gomionici je bilo rakova, danas samo prazne kante i konzerve.

ODGOVORITE
Name

Re Banjalucanka

09.05.2020 15:24

De,botino. Ne mozes jednu rec napisati a da sotonu ne spomenes. Idi cisti kucu,skidaj paucinu.

Name

Marija

09.05.2020 11:40

A gdje vi pročitašte da je žena napisala da bijela tehnika pluta? Lijepo je napisala da su obale pune smeća i ostataka bijele tehnike, a da jezerom po Bočcu plutaju plastične boce. I šta je tu sporno? Nešto nije istinito napisala? Pa sva naša priroda je takva. Smeća na sve strane. Niko ne čisti iza sebe. Ja krenem kod bake na selo, svako malo naiđem na divlju deponiju,šut od građevinskih radova, kućno smeće, ti kosturi od veš mašine ili šporeta. Ovde niko ne priča o politici. Biće i proći ova vlast i bilo koja druga da dođe, svijest kod nas se neće promjeniti, očigledno bez debele novčane kazne. Jer trebaće nama i našim potomcima dalje i Vrbas, Vrbanja, Sava, Kozara, Majevica....

ODGOVORITE
Name

Re marija

09.05.2020 15:25

Sta ti radi radojcic? Zali se njemu. Mozda je piralem.