Preminuo Florijan Šnajder iz čuvenog Kraftverka!

Jedan od osnivača grupe "Kraftverk", Florijan Šnajder, malo nakon svog rođendana izgubio je bitku sa kancerom i preminuo u 73. godini. Tužnu vest potvrdio je jedan od njegovih muzičkih saradnika za strane medije.

Zabava 06.05.2020 | 22:22
Preminuo Florijan Šnajder iz čuvenog Kraftverka!

Šnajder je bio sin poznatog arhitekte koji je projektovao aerodrom u Kelnu. Još kao student počeo je da se bavi muzikom - svirao je flautu, sintisajzer, kao i električnu violinu. Zajedno sa Ralfom Hiterom krajem '60. bio član "Organisationa", ali se grupa ubrzo raspala. Njih dvojica su tada osnovali "Kraftverk", 1970. godine.

Hiter i Šnajder radili su sa nekoliko muzičara tokom snimanja prva tri albuma i nastupa uživo, a sa trećim albumom "Ralf und Florian" (1973) godine, "Kraftverk" se približio svom klasičnom zvuku, oslanjajući se više na sintisajzer i dram mašine da bi sa četvrti. albumom "Autobahn" stekli komercijalni uspeh. Na tom talasu objavljivali i naredne albume "Radio-Aktivität" (1975.), "Trans Europa Express" (1977.), Die Mensch-Maschine" (1978.)

Vest da je preminuo, potvrdio je jedan od njegovih muzičkih saradnika, koji je rekao da je Šnajder umro pre nedelju dana i da je sahranjen, prenose svetski mediji.

Izvor: Kurir/Alo Foto: profimedia

 

Komentari / 0

Ostavite komentar